Imagini cu poliţişti de la Marea Repetiţie

Asăzi am umblat mult, la pas, prin Bucureşti şi am avut posibilitatea să admir repetiţia pentru Summit în toată splendoarea ei.

A propos de impresionantul aparat poliţienesc desfăşurat pe teren (parcă aşa se zice, nu?), mi-au rămas în minte la sfîrşitul zilei trei scene:

– Poliţiştii din intersecţie care vorbesc ce vorbesc între ei prin staţie, pentru ca apoi să lase enervaţi aparatura la o parte şi să înceapă să se certe şi să urle unii la alţii direct, fără medierea tehnologiei. Mai sănătos aşa!

– Jandarmul care, tocmai cînd treceam pe lîngă el, le spune colegilor săi „Fraţilor, mînca-v-aş scula!” (Să fie oare vorba de echipamentul din dotare?)

– Purtătorul de cuvînt al Poliţiei Capitalei, Cristian Ciocan, venit împreună cu un grup de oameni care voiau să pună flori pe locul unde alaltăieri a agonizat sărmana femeie lovită de maşină. Grupul traversează strada să ajungă la scuar, dar în momentul acela trece pe lîngă el o maşină de fiţe, decapotabilă. Cristian Ciocan îl recunoaşte pe şofer, îl salută zgomotos, maşina opreşte şi cei doi rămîn de vorbă în mijlocul străzii. În timpul acesta, oamenii cu flori în mîini se grupează pe scuar şi ţin un moment de reculegere. Cristian Ciocan schimbă glume şi amabilităţi cu şoferul de decapotabilă, iar poliţistul de la circulaţie dirijează în aşa fel încît maşinile să nu-i deranjeze pe cei doi vorbăreţi opriţi pe carosabil. După ce termină de vorbit, Ciocan nu se mai duce la grupul pe care-l însoţise, ci se îndepărtează agale pe trotuar. E un tip cool, îmbrăcat cu o geacă de piele pe care scrie „Harley Davidson”.

Anunțuri

38 comments so far

 1. Mulliganoglu on

  neamuri proaste, la ce te poti astepta?

  cineva ar trebui sa faca o lista cu numele de familie ale astora care au fonctii; cred ca s-ar naste banuiala unei conjuratii a odraslelor slugilor care n-aveau nume de familie la inceputul veacului XIX

 2. Un scârbit on

  neamu` prost i neamu nost .

 3. involutia1989 on

  Pe vremea pionierilor adevarati si a regimului comunist prostia si ipocrizia erau tzinute in friu. Oamenii stateau in banca lor si fiecare isi cunostea lungul nasului. ‘Democratia’ si capitalismul au descatusat prostia, iar prostia si-a pus poalele in cap. Acum totzi sint ‘destepti’ si le stiu pe toate…

 4. pantera mov cu urechi turcoaz on

  dar va rog frumos, domnul ciocan insista sa i se scrie numele corect- christian, cu ch, chestie care e parte integranta tot din culnesul lui. plus, esti sigur ca soferul cu care se oprise nu era o femeie?:P nu de alta, dar am avut si eu de-a face cu domnul ch, mai exact cu sarmul sau nemasurabil si desigur complet irezistibil oricarei fiinte omenesti de sex corespunzator.

 5. aureen on

  Lasa k am vazut eu ieri una tare de tot…cand sa trec strada de la Horoscop spre parcul Urinii (nu d alta dar gresisem iesirea de la metrou)…vad un politzai complet depasit de situatie. Tipu statea si dadea din mana de’ndata ce se facea verde…si din nou cand se facea rosu. Asta am inteles…zic…nenea militianu a gasit sincronizarea perfecta. Dar cand de la semafor au pornit 2 „gipuri” ca la raliu…don’ garcea a dat doi pasi in spate, s-a uitat cu admiratie (masinile cu pricina ajunsesera deja la universitate)…si a continuat sa invete culorile semaforului.
  In schimb, intr-o alta intersectie…un exemplar veritabil de prostie in uniforma, i-a luat permisul unui biet sofer de dacie…pentru ca a pornit pe verde. Cum asta? Pai…in intersectie erau doi politzai. Primul isi dirija banda sa, iar al doilea statea de vorba cu cinevaaa. Banda vorbaretzului a pornit la culoarea verde a semaforului…odata cu cea dirijata de harnicul sau coleg. Trezit de multe tit tiiiituri si injuraturi de mama, garcea al nostru si-a lasat tovarasul si i-a suspendat permisul primului amarat picat in plasa. M-ati inteles?

 6. Un scârbit on

  @ involutia1989 . schimbarea sistemului intru-un mod nenatural , care a pornit din afara granitelor tarii si de sus in jos , aceasta este PROBLEMA .
  ~ Inca nici nu-i asa mare problema ca a fost o lovitura de stat daca macar aceasta ar fi fost pornita si controlata din interiorul tarii si de jos in sus . Dar si aceasta lovitura a fost comandata din exterior si din cercurile cele mai inalte .

  Orice este artificial , fortat si nu e lasat sa-si urmeze cursul normal al lucrurilor naste MONSTII .
  In Romania de azi nu avem nici democratie , nici capitalism , nici comunism .

  Cred ca denumirea corecta este anarhie- oligarhica multinationala , dupa umilul meu vocabular si fara pregatire in domeniu . Dar nu sunt lipsit de intelepciunea si logica bunului simt a omului simplu .

 7. Mulliganoglu on

  @ un scarbit: unde e d-zeu? unde e mantuitorul?
  de ce ne-au lasat in puterea zidarilor?

 8. involutia1989 on

  @Un scârbit – Eu am trait acele evenimente si stiu ca nu avea cum sa iasa bine in nici un fel. In primul rind pentru ca s-a inlaturat un regim politic legitim. Legitimitatea se obtine cu fapte nu cu sloganareala demagogica. Iar faptele regimului comunist si ale lui Ceausescu au fost in mod covirsitor rationale si benefice pentru tzara. Caderea regimului comunist a creat un vid de putere care a generat o shacaliada. Shacalii cei ‘de jos’ de care pomenesti tu nu ar fi fost cu nimic mai putin onerosi decit shacalii cei de sus. La nivel local prin tzara puterea a fost acaparata de shacalii cei ‘de jos’ cu aceleasi consecinte. – In Romania este ‘democratie’ si capitalism la fel ca si in celelalte ‘democratii’ si state capitaliste ale lumii. Este gresit sa-ti imaginezi ca n-ar fi asa! Anarhie-oligarhica multinationala=CAPITALISM!

 9. Mulliganoglu on

  @involutia’89: macar acum ne bucuram de binefacerile civilizatiei (apa calda, energie electrica s.a.)

 10. involutia1989 on

  @Mulliganoglu – Unii se bucura…! Cei mai multzi nu se bucura! Tzara traieste cu perfuzii! Multzi au si murit de atita bine! Tagma jefuitorilor s-a chivernisit! Tzara e devalizata si ingropata in datorii pentru sute de ani de acum incolo. Buba se va sparge, toate au sfirsit!

 11. Mulliganoglu on

  io ma bucur, tu, tovarase involutia1989, nu. ce-i de facut?

  p.s. cei dinainte cum se chemau, jefuitorii? sudorii ajunsi ministri? cizmarul ala ce era? f-un calugar franciscan?

 12. Un scârbit on

  @ involutia . lovilutia , zic unii . e buna si una si alta .
  Nu se poate compara democratia si capitalismul VESTIC cu ‘ democratia si capitalismul ” romanesc .
  Totusi vestul a tot trecut prin multe tranformari care au pornit de la cei multi si saraci . de jos in sus . Aici oameni de cultura stiu mai bine unele denumiri si fenomene : renascentismul , iluminismul . Toate au ca punct de plecare Biblia . Si apogeul , Reforma spirituala vizibila , punctul de cotitura a fost in 1517 cand Luther a surpat din temelii CATOLICISMUL de pana atunci .

  Nu inatamplator , cred eu , putin inainte Dumnezeu a dat unui latin sa descopere America ( 1492 ) .
  Toate se potrivesc cand ne uitam cu luare aminte si bagare de seama .

 13. Mulliganoglu on

  @un scarbit: esti prea subtil, nu vad firele.

 14. dadatroll on

  Cinea jucat rolu tinerei care tragea sa moara la repetitii?

 15. involutia1989 on

  Poate ca cei dinainte te jefuiau pe tine in somn! In rest ei construiau infrastructura Romaniei. Sa ai si tu un acoperis si sa nu te ploua pe aratura! Deci e vorba de milioane de apartamente, mii de scoli, spitale, fabrici si uzine! Pentru Romania Ceausecu a fost Einstein! Nomenclatura comunista a tzarii avea privilegii neinsemnate. Un activist de partid, securist, militian sau militar cistiga dublul salariului mediu pe economie, ceea ce este egal cu zero. Nimeni nu putea jefui avutia nationala a Romaniei! Japcasii instalati dupa ’89 au devalizat tzara de miliarde si’si trag miliarde exploatind mijloacele de productie insusite prin japca din averea tzarii.

 16. Mulliganoglu on

  cat era 1 (una) turnatorie d’a lu’ Balaceanu-Stolnici? 5000? 6000? cat era salariul mediu? 2000-2200?

  oricum: involutia1989, fii capitana noastra!

  (asta cu Ceausescu-Einstein a fost ceva tres cool)

 17. involutia1989 on

  Mesajul anterior a fost pentru Mulliganoglu

  @un scarbit – Capitalismul a fost o barbarie inca de la inceput. Prin anii ’30, ’40 in tzarile vest-europene curentele de gindire progresista erau socialismul si comunismul. Al doilea razboi mondial a dat lucrurile peste cap si a avut loc o restauratie a capitalismului.

 18. Mulliganoglu on

  @involutia1989: esti zidar d-ala cu sort si echer si nivela?

  p-asta despre inainte si dupa wii n-am stiut-o. noroc, dracului, cu Hitler, altfel acum era peste tot comunism.

 19. involutia1989 on

  @Mulliganoglu – Turnatoria nu se platea si toata chestia cu turnatoria nu are nici o semnificatie! Statul exercita un control al societatii pentru mentinerea ordinii socialele. Turnatoria nu producea prejudicii. Vinatoarea de vrajitoare declansata de psihopatii care au devalizat tzara este cu scopul de a crea perdele de fum pentru activitatile lor ticaloase.

 20. Mulliganoglu on

  @invo, esti oberDaDa. sper ca te referi la turnatoria de otel, nu-i asa?

 21. involutia1989 on

  @Mulliganoglu – Nu la cea de otel, ci la cea de la securitate! Insa daca tu crezi ca turnatoria a creat vreun prejudiciu poti sa nominalizezi acel prejudiciu si sa dai turnatoria in judecata. Daca pe tine personal te-a turnat cineva si te simti prejudiciat poti da persoana care te-a turnat in judecata. Asta este calea de solutionare legala a acestei probleme. Ceeace devalizatorii tzarii fac nu este decit o diversiune, perdea de fum si circ pentru prostime!

 22. Mulliganoglu on

  @invo, asa e. voi trmite scuzele de rigoare Securitatii, am calomniat-o fara dovezi.

 23. Un scârbit on

  @ invo . exista dovezi si dovezi . ceea ce vede tot omul , majoritatea nu mai trebuie dovedit .

  toti pot judeca dupa efecte . cauza si efect .

 24. involutia1989 on

  @Mulliganoglu & @Un scârbit – Nu-i vorba de dovezi sau nedovezi. E vorba de existenta sau neexistenta unui prejudiciu. Si de calea legala de a solutiona un prejudiciu in cazul in care acesta ar exista. Chestia cu investigarea dosarelor este o intruziune din partea statului mafiot inscaunat dupa ’89 in viatza privata a milioane de romani. Le-au cerut romanii acest lucru? Nu le-au cerut!

 25. Un scârbit on

  ba da am cerut . oameni cer control reciproc . Si principiul trebe respectat si mergand mai sus = controlul reciproc al institutiilor statului .

  Problema este cu bodorogii stricati care nu vor si nu sunt controlati de nimeni , dar ei ne controleaza pe noi in cele mai mici amanunte si de un secol !

 26. Mulliganoglu on

  @invo: crezi in d-zeu?

 27. ullise on

  politicianul e o specie de om perfect adaptata sa manance cacat si sa zambeasca in acelasi timp spunand multumesc, multumesc, multumeeeeeesc

 28. ullise on

  Da` unde sunt pozele? Ne-a cam dat teapa cu titlul de sus 🙂

 29. c. p.-b. on

  @ ullise: Sînt imagini povestite. 🙂

 30. involutia1989 on

  @Un scârbit – Nu este adevarat ce spui tu! Regimul comunist a scos tzara din mizerie si se realizasera progrese astronomice in Romania la toate nivelele: economic, social, cultural. Profesiunea de credinta a lui Ceausescu a fost propasirea Romaniei! El a muncit din greu toata viatza lui pentru a cladi Romania moderna! In final a facut greseala de a impune romanilor economiile si privatiunile ultimilor ani! El a avut in gind accelerarea ritmului de dezvoltare al tzarii! Lumea nu l-a inteles si-a avut loc tragedia din 1989! Trenul istoriei a deraiat pentru tzara si totul s-a dus pe izbeliste! O parte a populatiei romaniei intelege acum adevarul despre ceea ce s-a intimplat de fapt atunci! Tzara a fost dezinformata si manipulata de catre CIA prin postul de radio ‘Europa Libera’ pina la lovitura de stat din 1989 dupa care este in continuare manipulata pina astazi de CIA prin mass-media aservita din Romania. S-a facut imens de mult rau Romaniei!

 31. involutia1989 on

  @Mulliganoglu – Nu cred in Dumnezeu! Se fac mari manipulari si cu revenirea in fortza a superstitiei! Oligarhia a tras tunurile si vrea sa acrediteze in mintile prostimii ca asta e voia lui Domnului! Dati Cezarului ce e al Cezarului! Fiti obedienti, capitalismul nu este o marshavie! Asa a lasat Dumnezeu lucrurile! Rugati-va si caiti-va pentru pacatele voastre! Dumnezeu a facut dreptate si noi am tras tunurile! Averea a ajuns la noi! Voi munciti cinstit pentru noi ca buni crestini! Sau daca n-aveti munca rabdati si tiriti-va ca rima pe asfalt cu ajutoare si perfuzi! Ca’n imparatia cerului cei din urma vor fi cei dintai! Rugatzi-va! Spoveditzi-va! Descarcati-va sufletul in fatza Domnului! Nu fitzi tristi! Pe lumea asta Dumnezeu ne-a ales pe noi! Lumea cealalta va apartine in intregime! Aleluia! Aleluia! Aleluia! Domnu’ a dat! Domnu’ a luat! Domnul fie laudat!

 32. v on

  @involutia’89: eu cred c-am adormit intre timp si-am visat ca o multime de oameni au ‘facut’ canal la greu si-au crapat prin puscarii in urma turnatoriilor alora inofensive.
  a, pardon, o sa vii acum sa zici ca aia erau tradatori de neam si tara. ia hai, a se mai slabi cu rahatul, nu simti simburii deloc?

 33. involutia1989 on

  @ v – Dupa cit esti de vulgar si necioplit chiar c-ai merita si tu un pic de reeducare prin munca la lucrarile unui canal. Ai face o echipa buna cu Iliescu, Particiu, Becali, etc.– Insa aceasta prostie pe care o debitezi nu are nimic de-a face cu realitatea. Ceausescu a fost cel care a eliberat prizonierii politici. In Romania comunista sansele ca cineva sa fie arestat abuziv erau foarte, foarte mici. In Romania comunista viatza si demnitatea omului aveau valoare. Sansele de a fi victima a unui abuz in asa-zisele ‘democratii’ occidentale au fost in permanenta si sint infinit mai mari. In Romania criminalitatea era extrem de scazuta si ca si inexistenta. In SUA sint 20000 victime de omoruri anual. http://educate-yourself.org/cn/hiddenholocaust26sep05.shtml Tot SUA practica terorismul de stat si-au fost si sint antrenate in razboaie singeroase de agresiune soldate cu milioane de morti. Distrugerea, devalizarea si colonizarea Romaniei este deasemenea o lucratura CIA. Romanilor li se spala creierii cu minciuni si multi se afla in situatia de a nu mai deosebi griul de neghina.

 34. Oana on

  Apropo de modalitatile de comunicare..este intr-adevar mai sanatos sa-mi exprimi furia face-to-face…oricum -traiasca tehmologia!- statiile folosesc si ele la ceva…spre exemplu sa se dea/primeasca indicatii si ordine referitoare la lista de cumparaturi…am vazut astazi la Mec’. :))

 35. Oana on

  completare…”si o placinta. Terminat.” =))

 36. Un scârbit on

  @ involutia . sunt de acord ca CIA nu e strain de toate relele , dar nici chiar asa . Nu-i cel mai rau .

 37. v on

  @involutia: am inteles, ceausescu era griul. pacat ca numai coliva se putea face cu el.
  pa. sa-mi mai scrii.

 38. v on

  @involutia: (am vrut sa nu-ti zic, da-ti zic, ca prea esti nesimtit)
  in familia mea s-a facut puscarie pe vremea comunistilor pentru ca o ruda indepartata, cu care familia mamei oricum n-avea nici o treaba, se bagase intr-o miscare legionara, dupa care fugise peste granita, treaba lui. pe chestia asta, oameni nevinovati au facut puscarie c-asa a vrut muschii lu’ tovarasu’. tot pe chestia asta, mama, sora ei si cei doi frati ai lor, copii fiind, au dormit saptamini in sir pe jos, fiindca in patul lor de copii, dupa ce-i rupsese tablia de la picioare, ca sa incapa, se instalase o javra de securist pus, chipurile, sa demonteze cuibul de legionari.
  ia mai du-te, ‘involutie’, si maninca rahat la altii, care habar n-au ce si cum si care poate te-or crede pe cuvint. sictir.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: