Nu asta îmi doresc

Ce s-a întîmplat ieri pe acest blog este regretabil şi a depăşit, pentru mine, orice închipuire.

Îmi spun părerea pe blogul meu despre o carte a unei scriitoare cvasinecunoscute şi mă trezesc cu un potop de reacţii indignate care mă iau la rost cum de mi-am permis. Mi s-a mai întîmplat lucrul acesta cînd am postat un filmuleţ cu Jesus cîntînd „I Will Survive” – dar atunci indignările erau să zicem de înţeles, pentru că treaba ţinea de religie, iar pe wordpress exista o comunitate serioasă de neoprotestanţi serioşi.

Nici dacă aş fi scris despre o carte a celui mai mare scriitor român nu aş fi avut asemenea reacţii.

Întîmplător sau nu, ieri am avut o zi foarte plină, de predare a revistei în tipografie, şi nu am avut timp să intervin. Chiar şi de citit comentariile – citeam mai mult pe diagonală. La sfîrşitul zilei, spre miezul nopţii, am plecat acasă de la serviciu. Peste jumătate de oră, cînd am ajuns acasă, văd că se mai adăugaseră vreo 20 de comentarii, iar oamenii trecuseră cu voioşie la muire. Am banat zurbagiul murdar pe la gură (şi pentru asta mi s-a reproşat că nu de-aia au murit tinerii la Revoluţie, să cenzurez eu 🙂 ).

În fine, punînd chiar în paranteză episodul de bălăceală în zoaie, nu asta îmi doresc eu de la blog. Cînd spuneam că vreau să fie un spaţiu al discuţiilor, nu mă refeream deloc la aşa ceva. Nu vreau peste 150 de comentarii. Mă mulţumesc şi cu două-trei, dar care să fie oneste şi de bun-simţ. Şi nu, nu am nimic cu cei care mă contrazic.

Anunțuri

66 comments so far

 1. Horia-Nicola Ursu on

  @cpb: la flame ca asta, insasi zully (in vremea cind semna „curtezana”) avea o solutie excelenta: inchidea pur si simplu comentariile. ti-au scris unii si altii de cenzura… dulea mic ce esti! adevarul e ca ramin la parerea avuta cind cu jesus in scutec: esti muuuuult prea tolerant!

 2. DeMaio on

  Greşit, Cezar. Tinerii au murit la revoluţie ca să cenzurezi tu. Exact ce s-a şi întâmplat. Este cumva realitatea alta şi n-o văd eu? Ceea ce nu se pricepe nici în ruptul capului în ţara asta nenorocită este că înjurătura este un mod de exprimare. Unii, şi nu este vorba neapărat de cei despre care vorbeşti, nua au altul. Şi atunci, spune-mi şi mie, că te văd om învăţat, cine suntem noi să le oprim accesul la exprimare, chiar dacă nu ne convine tonul?
  Observ că regulile sunt pentru căţei. Aş fi vrut să ai aceeaşi atitudine „verticală” în cazul lui Ciutacu, nimerit şi el pe aici să ne arate de ce nu ne mai uităm la televizor, că oricum legături cu ceea ce discutam nu avea. Dar nu. Acolo nu. Să mă întreb de ce? Vezi, avem încă problema unităţilor de măsură, iar încuscririle ne stau în sânge şi acum, după atâţia ani.
  Ce ar mai fi de spus? Faptul că Zully a scris. CUm au scris şi alţii, şi am dat deja exemplul Lorenei, după rândurile căreia am spus că literatura este pe cale de a sucomba şi că tot ceea ce mi putem produce bun este doar simplul exerciţiu de gramatică. Poate Zully nu o fi scris romane nemuritoare, şi este clar că nu este aşa, dar măcar nu se crede Stephen King.
  Regret, Cezar, într-un fel, ceea ce s-a întâmplat ieri pe blog. Deşi lucrurile au fost generate de modul în care a fost tratată problema. Pentru că orice ai spune, sunt gata să bag mâna în foc pentru siguranţa că, sub aparenta ta recenzie, stau multe altele.
  Şi încă un lucru. Să nu crezi că sunt un adept al celor care te-au deranjat. Cu Viciu am avut eu însumi probleme, şi mi-am luat lecţia. Dar sunt adeptul libertăţii de exprimare, în orice formă ar sosi ea. Din acest punct de vedere, sunt gata să mă bat pentru cuvintele lui.
  Ştiu. Sunt utopic şi slab pregătit, din punct de vedere contextual. Da, recunosc. Numai că am rămas om, indiferent unde am ajuns să urc.
  O zi bună, Cezar.

 3. DeMaio on

  Te rog să mă ierţi pentru literele sărite. Sunt cumva nervos şi tastatura nu pare să mă ajute. Sper că nu mi se va face din asta o vină capitală.

 4. Lorena Lupu on

  Dar cine se crede Stephen King, drăguţă?

 5. Lorena Lupu on

  Chiar m-a deranjat enorm că mi-ai implicat numele într-un scandal cu care eu nu aveam nici o legătură, şi ai început să faci insinuări total aiurea referitoare la mine.

 6. catalinaletitia on

  DeMaio:
  „Pentru că orice ai spune, sunt gata să bag mâna în foc pentru siguranţa că, sub aparenta ta recenzie, stau multe altele.” – Inca o dovada ca unul dintre sporturile nationale ale romanilor este paranoia. Mai ales cind cuiva indrazneste sa nu-i placa preferata ta.
  „Numai că am rămas om, indiferent unde am ajuns să urc.” – Alt sport national – bombastificarea. :)))))
  Cezar, aceste doua mici extrase din postarile de mai sus nu sint decit exemple graitoare ca, din pacate, altfel nu se poate inca in spatiul internautic romanesc. Decit cu adulari si iritari, cu paranoia si chestii bombastice, cu dureri de cap si cu dureri de stomac. Printre altele pentru ca in general concetatenii nostri nu au unde se exprima: la evenimente culturale, dezbateri, lecturi publice, intilniri cu artistii, conferinte vin prea putini. Si atunci unde sa arate si ei ca exista?

 7. Lorena Lupu on

  Asta apropo de „am rămas om, indiferent de unde am reuşit să urc”. 🙂

 8. Jen on

  am pierdut o juma de ora din viata citind alea 150+ comentarii… si n-am castigat nimic. nici macar n-am invatat o injuratura noua. si tot nu m-am lamurit cum e cu falanga aia.

  vad ca si insemnarea asta incepe sa adune comentarii… mai bine le inchizi de acum, inainte sa se transforme in troaca 2.0.

 9. DeMaio on

  Lorena, chiar nu ştii cine se crede Stephen King? Ei, hai! Şi cu „drăguţă” am să te rog să-ţi tratezi eventualele cunoştinţe, nu pe mine, stimată domnişoară, da? Iar bucăţile de paranoia păstrează-le pentru clipele în care plângi că nu eşti promovată aşa cum ar fi cazul.
  O zi bună.

 10. DeMaio on

  Iartă-mă, Lorena. Am greşit, nu era vorba de promovare. Ci de „supercampanie de teasing”. Am citat bine?

 11. Lorena Lupu on

  Poate îmi spui tu cine se crede Stephen King, stimate domn. Eu, în nici un caz. Ceea ce arată că a ta condiţie de „om” nu te împiedică să te slujeşti de un duium de afirmaţii false, când e vorba de a defăima pe cineva.

  Şi nu e vorba de bucăţi de paranoia, ci de fapte concrete, citibile pe acest blog: referirile tale continue la persoana mea. Invit orice comentator neutru să citească toate comentariile semnate „DeMaio” din postarea anterioară şi de aici, care conţin aluzii personale cel puţin jignitoare şi complet deplasate – şi să îţi spună că ai o problemă.

  Pentru „drăguţă”, îmi cer scuze, într-adevăr, nu era cazul. 🙂

  Iar faptul că nu sunt promovată aşa cum trebuie, e altă problemă. Nu înţeleg de ce amesteci planurile. O fi o problemă a capacităţii de discernământ?

 12. Franz on

  Recomand Rondo alla turca pentru toti cei care-s ca turcul.

  Si mai am o recomandare : Pierre Desproges
  http://membres.lycos.fr/smithhannibal/sketche104.html

 13. Lorena Lupu on

  Iar „campaniile de teasing” le-am menţionat într-un anume CONTEXT: discutând srategii de promovare. Nu înţeleg care e problema ta: n-ai auzit de campanii de teasing? le conteşti eficienţa? poate dezvolţi.

 14. Lorena Lupu on

  errata: strategii.

 15. Un scârbit on

  Sa nu uitam ca romanii sunt un neam fanatic cand vine vorba de ” venerarea femeii ” . Atat la fecioare = maica Domnului , Gradina maicii Domnului = Romania , etc ( ceva de genul asta , se mai pot zice multe ) si ma gandesc ca poate si , la polul opus , cand vine vorba de vreo Zeita a sexului = a preotiei sexuale = a prostitutiei sacre .

 16. Un scârbit on

  PS : Mi-amintesc cum sar romanii la bataie , la harta cand vine vorba ca te-ai luat , ai afectat cică ( aici iar la Becali ma gandesc ca exemplu ) sau mai rau i-ai injurat de mamă , sotie sau fiica .

  Raspuns pt. toti fanaticii tolomaci : Bă , piticilor, dobitoacelor( cuv.Biblic ) ! mamele , sotiile si ficele voastre nu-s Duhul Sfînt si nici Tatal Atotcreator al Fiului .

  Mai cititi Biblia . Băi , măta mai curand decat sa fie Duhul Sfant e Curva !

  Imi cer iertare pt. vorbele prea dure , dar se vrea a fi un dus rece , o vindecare pentru fanatici , idolatri si toti naivii care pun botul la cei ca Becali si la toate ierarhiile de preoti. Bisericile traditionale ne invata si multe prostii capitale .

 17. DeMaio on

  Nu, Lorena, nu am probleme cu capacitatea de discernământ. Doar că am tras foarte tare din pungă şi este foarte cald aici pe ţeavă, de unde scriu. În plus, şi internetul, pe care îl fur, că nu scot în fiecare zi bani de wireless, se mişcă încet.
  Aşa că, îţi dai seama, sunt pe o treaptă inferioară din toate punctele de vedere. Pe treapta superioară sunt toţi cei care înjură de mamă, spre a vă aproba. Mai ales cei care scriu „măta”, că aşa se scrie. Vă las cu ei, sunt intelectualii de care este nevoie pe aici.
  Numai bine. Şi baftă maximă.

 18. Lorena Lupu on

  Stimate domn, se pare că e foarte simplu să eviţi răspunsul direct la nişte întrebări simple, aruncând cu ironii.
  Câtă vreme eu nu am înjurat, şi nu am scris cu „măta” – şi nu m-am referit decât la lucruri pe care tu cu mâna ta le-ai scris, cerându-ţi explicaţii – nu mi se pare că aceste remarci ar fi îndreptăţite la adresa mea.

  Poate ar trebui să stăm să judecăm puţin, înainte de a sări cu jigniri nejustificate? (lucru valabil pentru toată lumea, inclusiv pentru mine, dacă am jignit vreodată nejustificat pe cineva – deşi nu ţin minte…)

 19. isuciu on

  Cezar:
  Iata ca degeaba doresti ceva ca iese altceva. Focul se inteteste in loc sa se stinga . Dar trebuie sa recunosti ca oricum – e interesant ! Adica nu poti sa citesti comentariile kiar ca un scarbit !

 20. zalex on

  Cezar, e de inteleg de ce atat interes pentru postul tau, mai ales ca e vorba de cartea unei bloggeritze („Nici dacă aş fi scris despre o carte a celui mai mare scriitor român nu aş fi avut asemenea reacţii” – normal…). Ieri, cand am vazut 150 de comentarii, am realizat cat de putini oameni imi citesc mie blogul, si ti-am deplans soarta, in acelasi timp. Comentariile tale demonstreza (pentru a cata oara?) ca intelectualii sunt cel mai greu de convins cand / ca gresesc… In rest, promit sa citesc mai des dilemele si adevarul tau literar (dar mai ales artistic… )

 21. timidus essensis on

  …combinând titlul însemnării cu cel al blogului, e doar un alt lucru făcut să vă enerveze 😉

 22. Horia-Nicola Ursu on

  @cpb: jen are dreptate 100%. ia-le maul, ca altfel iar incepe balamucul.

 23. c. p.-b. on

  Un scârbitule, si tu? E ca un facut: iar plec din fata computerului, iar apar injuraturi.
  Se poate s-o lasati mai moale cu injuraturile pe blogul asta? Exista destule unde sa va exercitati aceasta pasiune.

 24. Daniel on

  pentru cei care nu stiu sa foloseasca cuvintele limbii romane cred ca se impune cenzura… daca in numele libertatii de exprimare se permite orice pai degeaba o avem… si chestia aia cu cei care au murit la revolutie este o josnicie pur si simplu… e asa aiurea sa invoci asa ceva intr-o chestie atat de banala. Mi se pare imoral. Dar cand lipsesc valorile, mai trebuie sa existe si niste repere sa nu ne pierdem cu totul in mocirla, nu?

 25. zamby on

  Exista un asa-zis „cel mai mare scriitor roman”?

 26. Mulliganoglu on

  da: Mathieu Jean Karajyale, Comte de Karabey

 27. sorin on

  Un lucrul pe care l-am invatat de pe „mess”: nu trebuie sa punem toate vorbele urate la suflet, sau sa le postam pe blog…
  si apropo de cenzura, cea mai buna este auto-cenzura. asta am invatat-o din viatza.

  sorin RADU

 28. Victor Ciutacu on

  Dumnezeule, cata grafomanie pentru nimic…
  Cezariule, asta-i poreclita blogosfera din .ro: o haita. Exceptiile, oameni cu argumentele la ei si tiglele pe casa, nu fac altceva decat sa confirme regula. Welcome to the jungle, naivule de buna credinta!
  P.S. Inca nu te-a amenintat nici unul ca-ti ia jugulara?

 29. Cristina on

  @ DeMaio: „înjurătura este un mod de exprimare.”
  Da, cred ca la Stand-Up Comedy… Ca in rest, oricine, chiar si un analfabet, in ziua de azi, si unii copii, stiu sa injure.
  @ Si pentru toata lumea, nu inteleg de ce va „domniti” atata unii pe altii, cand e mai mult decat evident ca trage fiecare de osul lui, ca nu va prea suportati, sau,(mai exact) nu acceptati opiniile altora ca atare. De parca ar sta lumea in loc daca nu vi se spune franc, da, ai dreptate. (tu, si DOAR tu)

 30. Un scârbit on

  @ Cezar . da, pot sa-mi exprim ideile si fara injuraturi sau aluzii la injuraturi .

  La nevoie sunt foarte maleabil si intelegator .

  Cristina spune un mare adevar. Cineva spunea : ” aliluia alilui , fiecare cu a lui ! ” >> dar dupa mine e de inspiratie demonica vorba .

 31. amritul on

  Salvarea noastra va veni prin cultura si daca ai citi Biblia dupa cum pretinzi sau daca ai avea dreapta credinta nu ai folosi un vocabular murdar..dar se pare ca faci o cacealma din toate

 32. cheguevargas on

  e placut sa vezi limitele geniilor.

 33. dadatroll on

  Nu astati doresti? De ce tiai facut blog atunci? Ai crezut ca blogul e un fel de cenaclu literar gen Flacara? Si daca ar fi fost, postarea ta de ieri nu se ridica la nivelu ala, asa ca oameni sau simtit capabili sa participe in discutie: tu ai zis mie nu mia placut, altii au zis ba mie mia placut si ba pea matii. E drept, replica a fost un pic mai joasa decat postarea ta, dar nici postarea ta na fost cine stie ce de elevanta. Cand o sa ai postari mai elevante, nu o sa mai ai 150 de comentari cu injuraturi din simplu motiv ca nu o sa mai ai cititori.

 34. Un scârbit on

  @ amritul . imi place sa fiu criticat , imi face bine . Gandirea= ratiunea= logica ( nu am multa cultura si nu citesc carti , uneori nici Biblia saptamani in sir ; si se vede ) îi punctul meu forte , dar la practica si la scris sunt mult mai slab si tot cad= pacatuiesc . Sunt frustrat am complexe , asta-i viata sub soare .
  Dumnezeul Bibliei mai are de lucrat la mine , încă nu m-a terminat. El lucra si vorbeste si prin oameni de rand ( poate si prin tine si altii uneori ). Daca m-ai criticat dintr-o inima buna si in scop educativo- constructiv îţi multumesc .

  Nu am nici o religie institutionalizată , dar incerc pe masura ce inteleg sa fiu un adevarat crestin . In multe privinte in schimb imi place gandirea si comportamentul evreiesc .

 35. Marius David on

  draga Cezar,

  mulţumesc pentru bunul cuvînt de bun venit, ţi-am răspuns mai tîrziu pentru că am vrut să îţi răspund separat,

  cu drag şi … văzînd păţaniile tale…. cu multă simpatie (în sensul etimologic al cuvîntului)

  Pătrăţosu

 36. v on

  (dadatroll, am observat ca de-o vreme a inceput sa-ti sufle tot mai greu talentul. ideile sint tot acolo, dar nu-ti mai iese exprimarea lor in ton cu personajul. stii, de pilda, ca bufonul curtii n-are voie sa fie tifnos, nu?)

 37. Cristina on

  (v, tot offtopic: o avea un soi de sindrom pre-menstrual? 🙂 )

 38. utopia on

  Demaio, spiridusule, tu te-ai ratat baiatule, tu trebuia sa te faci orator in spatele garii. zici ca badescu a cenzurat? a oprit niste laturi care curgeau oricum pe linga subiect. si iar obsesiile tale cu tinerii care au murit, bai leguma, nu invoca tu numele sfintilor aia. acum multa vreme eu personal ti-am comentat in blogul ala al tau. si nu am fost de acord cu ce latrai tu acolo. de fapt te indemnam la toleranta si te temperam. si ce ai facut? mi-ai blocat accesul. tu, asta care acum tine de lectii de morala. in decursul timpului m-am intersectat cu oameni care stiu cine e acest demaio. si am avut si neplacerea sa te cunosc cindva intr-o seara, cu tine pe post de tolerat pina cind ai avut bunul simt sa pleci din locul respectiv.
  „Numai că am rămas om, indiferent unde am ajuns să urc” uite lume buna ce declara piticania. unde ai reusit mai trepadusule sa urci? ca tot un coate goale esti, tot un muritor de foame. nu te duce putin mintea ca lumea e mica totusi si sint multi care iti stiu trecutul si cv-ul? uite cine se gaseste sa dea lectii. ce activ esti in a infiera atitudini. ai uitat ma yesmenule de unde ai plecat, nu te mai tine domn cu expresii de intelesul carora esti departe. si de ajuns, macar sa fi ajuns mai bine, dar esti tot un intrigant cu aere de vedeta. la un metru jumatate cit ai, nu crezi ca te crezi prea deasupra tuturor? cind stii cit de mult se poate ride pe seama trecutului tau, ar trebui sa fii mai temperat mai cocosel. sau gloria pe care o ai intre cei douazeci de prosti care-ti viziteaza blogul te face sa iti incrunti sprincenele alea stufoase si sa nu mai vezi nimic?? du-te ma baiatule, cauta-ti de joaca in alta parte, catelandrii d-astia ca tine merita un bocanc peste bot. si normal ca faci crize cind se ia cineva de scriitoarea aia obscura, pentru ca destinele voastre seamana, pentru ca personalitatile voastre sint la fel. si aia o nesuferita si o singuratica, si tu la fel. niste nimeni care vreti sa razbiti facind vilva si taraboi si crezind despre voi ca sunteti alfa si omega. te-am citit si pe tine, am citit-o si pe aia. niste nimicuri.

 39. Sorina on

  Cezare-Paule 😉 , in momentul in care ai decis sa „iti cumperi blog” ( 🙂 ), ti-ai asumat riscul sa te lovesti si de astfel de replici; un spatiu public este deschis multimii, pestrita rau de tot…
  Exista comanda STERGE care ti-a fost asigurata tocmai spre a-ti pastra curatenia pe care tu o decizi; in „casa ta”, esti singurul care are voie sa instituie reguli; nemultumitii nu sunt obligati sa revina! Ei au dreptul sa isi exprime parerea dar tu ai dreptul sa fii ori nu de acord cu ea! CENZURA este mai mult decat necesara in momentul in care nu functioneaza AUTOCENZURA! Daca o folosesti, nu tu esti vinovat, ci acei „murdari pe la gura” (bine i-ai spus-o! 🙂 ).

 40. Un scârbit on

  of of of off topic . Intamplator ? acum 4 ani din 191 de morti la Madrid , 16 au fost romani . Un procent inegal si incorect . Parca au cautat intentionat unde au fost mai multi romani . Aici am gasit ,intamplator: http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/795169/Doliu-la-Madrid-VIDEO/

  romanilor , avem alte probleme mai mari : si dintre doctrinele musulmane multe sunt de inspiratie demonica .

 41. dadatroll on

  v, eu nu sunt bufon, si cu atat mai putin tafnos (cei aia?) Ca sa iti raspund la acuzatie: 1, 2, 3, 4 sunt si ele numere aleatoare.

 42. v on

  @Cristina: cred ca da, uite-l ce nevricos e. 😀 )

 43. dragos c on

  Spurcareala cuiva nu reprezinta o opinie, nu e nicidecum un drept. E o obraznicie care unui om civilizat ii impune sa ia atitudine…

 44. dadatroll on

  Deci mey, corpofilule pedofil v, pe cine faci tu bufon? Eu sunt un blog foarte serios, in spita lui Gramo. Doar pentru ca tea imbracat mama ta in rochite pana la 12 ani?

 45. lb on

  cezar, nu crezi ca ar fi mai bine sa ii opresti? imi pare rau, pentru ca citeam in blogul tau si comentarii pertinente care acum nu mai au loc….

 46. dadatroll on

  OK, Cezare, ca sal multumesti pe lb, sterge comentariu meu cu corpofilia pedofilului v, dar lasa neaparat ala a lui Cristina si al lui v cu sindromul premenstrual, ca alea sunt la obiect si sunt pertinente. Mai ales ca eu, fiind in a saptea, nu am cum sa am menstruatie. Si fiind barbat.

 47. Alexei on

  N-am citit decat pe sarite. Nu ca nu va respect, dar pentru ca n-am timp. Poate-mi povesteste cineva despre ce ii vorba [acum], pentru ca eu am inteles [ieri] ca lui Cezar nu i-a placut o carte iar unii dintre voi, in loc sa intrebati de ce, v-ati apucat sa voi-siti-ce-ati-facut de ati ajuns in situatia de a "discuta" despre orice altceva.

 48. dadatroll on

  Alexei, hai sa iti rezum eu situatia: Cezar ar fi putut sa scrie de ce nu ia placut cartea, dar aia ar fi facut postarea ca un articol in Dilema, si ar fi avut patru cititori, de calitate, desigur, dar patru, care ar fi lasat doua comentarii.

  In schimb, Cezar a preferat sa scrie postarea ca o postarea dealui Gramo, adica absolut neserioasa, fara argumente, pe care ar fi putut la o adica sa o scrie pana si Gramo, si a avut o suta de cititori, de calitate slaba, desigur, dar o suta, care au lasat o mie de comentarii, din care noua sute sunt injuraturi, o suta sunt tampenii, si vreo sase sute sunt off topic.

  Acuma Cezar se plange ca de ce nu are cititori de calitate care sa ii lase comentarii de calitate. Astai situatia.

  Mai pe scurt, Cezar e naiv, dar daca blogosfera are o calitate (si nu e clar ca are) atunci calitatea ei e ca ii vindeca pe naivi. Rezista frate Cezare, ca salvarea e aproape!

 49. c. p.-b. on

  Gata, va propun sa incheiem subiectul asta, ca oricum i-am acordat muuult prea mult spatiu. Vad ca, oricum as da-o, tot la violente verbale se ajunge. Ce v-a apucat, oameni buni?

 50. c. p.-b. on

  Mulţumesc pentru sfaturi, taică dadatroll, o să ţin cont. Acum te-ai liniştit?

 51. dadatroll on

  Mai mult incurajari, nu sfaturi.

 52. Daniel on

  pai nu i-a apucat nimic… e doar o simpla manifestare a fiarei forumurilor – acuma e a blogurilor – si cam atat… maculatura pentru psihologi si biti consumati in defulari… nu e nimeni de vina, poate oleaca primavara…

 53. v on

  iaca un cuvint magic, primavara… 🙂

  (dadatroll: lasa, sa nu stearga, recunosc tot!)

 54. Juss Mag on

  Wow! Please, have a break! Cezar, cred că îmi pare rău pentru ce ţi se întâmplă, dar, într-un fel aproape incredibil, cam am impresia că DADATROLL avea dreptate.

 55. c. p.-b. on

  @ Juss Mag: Ca adica ce am postat eu a fost neserios? Voiai o abordare academica, cu note de subsol si bibliografie selectiva? 🙂
  Si stai linistit, ca nu mi se intimpla nici o tragedie. Crezi ca de-aia nu mai pot sa dorm eu?

 56. Juss Mag on

  Atunci e perfect! Câtă vreme nu te „doare”, lasă poporul să vorbească. Şi, personal, cred că aş fi preferat o abordare critic-constructivă, nu neapărat academică. Bine, asta în cazul în care aşa ceva e posibil, că şi obiectul criticat trebuie să-ţi permită să fii constructiv… Ei, cam atât. Nu îmi doresc să intru în hora „unirii”. Noapte bună!

 57. kmi on

  n-am citit cartea, dar pe blog-ul Zully Mustafa obisnuiam sa intru, recunosc, n-am mai intrat de ceva timp. A fost interesant la inceput.
  N-am rabdare sa citesc comentariile celor doua postari ale tale, dar am senzatia ca esti ceartat ca ti-ai spus parerea…sincera. Gresesc eu? Daca nu, e interzis sa ai opinii?

 58. tupa on

  Cezar, iti admir rabdarea. Ma indoiesc ca te interesa asa mult cartea respectiva incat sa suporti ploaia de comentarii. Dar, pe de alta parte, poate ca este si o reactie normala. Pana la urma nu e chiar intamplatoare apropierea de povestea aceea cu Jesus surviving (sau sort of).
  E o replica in se7en. „Crezi ca esti mesia? Esti doar tricoul zilei. Maine te uita toata lumea.” Cartea aia era un tricou din asta si asta e, cand se desira, nu pot sa fie multumiti fanii.
  Daca in carte nu aparea alt subiect, desiratura asta era o ocazie sa izbucneasca.
  Pe mine unul ma deruteaza persoanele care prpun o carte despre care sa se vorbeasca si pe urma spun ca nu vor sa vorbeasca.
  nu vreau sa mi le aduc aminte decat dupa figura 🙂 si chiar imi raman simpatice, cumva.

 59. Franz on

  @ tupa : Kevin Spacey avea ditamai biblioteca scrisa în vizuina. Pe ZM nu cred ca o tin nervii pentru o asemenea isprava 🙂

 60. serpent's kiss on

  @Utopia, cateva asa:
  – iti dau dreptate pe deplin cand spui ca demaio a plecat de la masa. il cunosc bine si garantez ca ai dreptate, pentru ca nu are cum sa simta bine, nici el, nici cei cu care iese de obicei, in compania unuia ca tine.
  – apreciez modul in care apreciezi oamenii, dupa sprancene si fizic. si il accept. poate tocmai de aceea, la inaltimea la care esti, nu a mai ajuns atat de mult creier, si s-au indesit lichenii. acum eu ti-as spune ca am labia mica dreapta mai mare, si te-as ruga sa continui cu analiza pesonalitatii plecand de la acest amanunt, dar ma tem ca te-ai inneca cu privirea in ea.
  – pentru ca el si zuleiha sunt niste nimeni, ai evitat sa ne spui cine esti tu, pentru conformitatea comparatiei. suntem siguri ca te cunoastem cu totii si ca am sorbit de nenumarate ori din fructele gandirii tale.
  Acum, eu mi-s o doamna, ce pana mea, dar daca aud de la tine sau de la altul ca tine o singura injuratura sau vreun apropos scarbos, va garantez ca singurul loc in care mai scapati de mine este in redactie la Dilema, dar nici nu mai iesiti de acolo pana nu va raspundeti la toate intrebarile.
  Hai, ca sunt satula!

 61. ligiapamfilie on

  Cezar,
  Nu pot decat sa ma minunez si sa zambesc de ce se intampla in urma unei simple postari. Inapoi la comunism, fratilor! Si-a permis careva sa spuna ce gandeste, pe el! Sa nu scape vreo unul, nu iertati nimic!
  In situatia asta, as zice ca e Caragiale cel mai mare scriitor roman! Vai si ce nevoie avem de el, sa ne arate ce falsi suntem… din pacate…

 62. Smurka on

  Nu stiu de ce il tot plangeti pe autorul acestui blog, cei care ieri au injurat si s-au folosit de limbaj suburban au fost cei care au fost de acord cu el si injurau la randul lor autoarea cartii in discutie.

 63. catalinaletitia on

  @Smurka: Tu ai mincat ceva in dimineata asta? Sau ti-ai baut cafeaua? Cred ca nu. Pentru ca n-a injurat-o nimeni pe autoarea Zully, ba chiar dimpotriva. Dar probabil ca totul se deformeaza dupa mintea creata a cititorului, nu-i asa?
  @serpent’s kiss: „va garantez ca singurul loc in care mai scapati de mine este in redactie la Dilema”. Adica le iei jugulara? Sau iti pui bratele-n solduri si-i certi si le faci scandal ca tzatza Floare de la Obor suparata pe vecinii de taraba?
  Cezar, blogosfera asta-i amuzanta rau, pe cuvintul meu. Merita scrisa o carte. O aveam in minte de pe vremea cind „observam” forumurile, dar aici e mai mare deliciul. Cine stie, i-o veni rindul si unei astfel de carti. Cred ca ar citi-o toti blogerii (chiar daca s-ar afisa cu afirmatii ca ei sint prea cool ca sa-i intereseze) cautind sa se recunoasca. :))))))))

 64. Smurka on

  Cred ca TU n-ai apucat sa urmaresti discutia pas-cu-pas. Pentru ca acum, evident, s-a facut curatenie si s-au sters comenturile care erau de partea autorului blogului dar foloseau un limbaj de gunoi, o trimiteau pe autoarea cartii la produs pe centura si alte ineptii…

 65. Mulliganoglu on

  @cpb: in loc sa te bucuri ca d-acum au auzit si frizeritele de tine, o dai pa tanguieli

 66. serpent's kiss on

  @catalinaletitia – nu, da’ ma gandesc daca imi misc fusta la tine la recitat.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: