N-ar fi rău ca lumea să fie condusă de femei!

În dimineaţa asta, m-au sunat de la Radio Iaşi, să intru prin telefon în emisiunea celor doi scriitori Florin Lăzărescu şi Lucian Dan Teodorovici. Tema emisiunii era „Dragostea” (temă prilejuită desigur de Valentine’s Day), iar pe mine m-au invitat să vorbesc pentru că cică aş fi autorul unui roman de dragoste – „Luminiţa, mon amour”. În fine, nu prea e vorba de dragoste acolo, dar să zicem…

La un moment dat, Florin şi Lucian îmi spun pe un ton glumeţ că au ajuns la concluzia că lumea trebuie că e condusă de femei – că de-aia există atîtea sărbători în care femeile sînt răsfăţate (Valentine’s Day, 1 Martie, 8 Martie etc.).

Chestia e că, din păcate, lumea nu e condusă de femei, ci tot de bărbaţi. În cazul sărbătorilor ăstora, femeia e scoasă doar la înaintare, e folosită ca element persuasiv. Raţiunea de a fi a acestor sărbători e pur comercială, iar ideea e să te facă să scoţi banii din buzunar.

Revenind la gluma amicilor mei ieşeni, consider că n-ar fi rău ca lumea să fie condusă de femei. De femei care să rămînă femei însă, nu să se masculinizeze atunci cînd ajung lideri (aşa cum se întîmplă acum).

O lume guvernată cu adevărat de spiritul feminin poate ar fi mai puţin violentă şi absurdă decît cea în care trăim. Nu ştiu… merită încercat!

Anunțuri

40 comments so far

 1. Un scârbit on

  merita incercat , da . Incercati daragi si dragele mele , cine va opreste ?
  . . . Cred ca si astea cu femei conducatori sunt UTOPII , desi sunt acuzat de catre toti cunoscutii ca Biblia este UTOPICA si ca eu sunt UTOPIC si visator , naiv , nerealist … etc .

  Din surse sigure stiu ca si initiatoarea FEMINISMULUI era amanta lui Jean Paul Sartre care la comanda lui il aproviziona cu alte studente pe post de amante si care tot la comanda lui a INVENTAT ” feminismul ” ca mijloc de manipulare prin femei .

  Ma gandesc tot mai mult ca se aseamana folosirea ” feminismului ” de catre Barbatii destepti = cu ochi albastii ~ cu folosirea sexului ( de toate felurile si in grup ) si venerarea femeii de catre si in scopul unora ca Bivolaru si maestrii sai .

 2. Alexei on

  Merita, dar – sa ma ierte cititoarele – lumea ar fi in conflict macar o data pe luna.

 3. Un scârbit on

  Paradoxal ( ironia creatiei Creatorului ) si in alegerea unor CONDUCATORI femei este nevoie tot de acordul , decizia , hotararea barbatilor .

  Trebuie facuta bine diferenta intre :

  ~ ~ ~ rol consultativ = ajutor potrivit = sfatuitor = sfetnic = femeie .

  ~ ~ rol decizional , hotarator , capital .

  Si inca un mic secret : Femeilor le place la Nebunie sa fie conduse … dar sa fie conduse forte bine fratilor … caci numai atunci le place le inebuneste ( in sens bun ) , le face fericite si le linisteste .
  S-a spus , El = Emanuel a spus : Hotărît lucru din vesnicii .

 4. c. p.-b. on

  @ Un scârbit: Nu vorbeam de feminism – si nu am mari simpatii pentru asa ceva. Feminismul e ideologie, prin urmare e contra naturii.
  Si – stai linistit – bineinteles ca e o utopie. Nu propuneam sa punem de miine in practica asta. Era doar o invitatie la discutie, pe modelul „cum ar fi sa…”.

  @ Alexei: Lasă, ca nici cu testosteronul nostru – responsabil, printre altele, de atitudinea agresiva – nu mi-e rusine. Noi avem hormonul asta in singe toata luna.

 5. Un scârbit on

  @ Cezar . Daca prin ~ spiritul feminin ~ se intelege smerenie , indelunga rabdare , chibzuinta , cumpatare ,incet la manie , analiza , toleranta in adevar , un farmec si fantezii constructive care duc la progres , calculare si echilibrare atunci sunt si eu de acord cu acest ” spirit feminin ” .

  PS : Asteptam de mai multa vreme momentul potrivit sa o spun . Sa stie toata lumea ca de fapt in ebraica cuvantul SPIRIT = DUH este la feminin . Asta stiu foarte sigur . L-am auzit pe Wurmbrand pe mp3 si altii pe viu . Spiritul este partea cea mai inalta si profunda a omunlui ( Dzeu in Biblie spune ca suntem compusi din 3 parti de baza : trup = corp , suflet si duh = sau spirit . oamenii tot confunda sufletul cu spiritul dar sunt parti total diferite ) .
  Faptul ca in limba primordiala si a poporului ales cuvantul SPIRIT este la feminin indica faptul ca noi oamenii suntem ca o femeie , ca o Mireasa care-si asteapta Mirele = Regele = Conducatorul = Mesia . Omul si omenirea este o femeie si numai Dumnezeu este SEFUL , BARBATUL , Mirele adevarat .

  Am mai auzit ca fraierii de romani au preluat de la greci si din gandirea greceasca ( alti fraieri mai destepti sau mai fraieri ca noi , timpul ne va arata ) genul neutru al cuvantului DUH = SPIRIT . Asta arata ca gandirea greaca este mai libertina si il are pe OM ( cu sufletul lui ) in centru . Omul nu mai trebuie sa fie supus , smerit , femeie in fata lui Dumnezeu ci un fel de EGAL . Si Divinitatea suprema fiind neutra avem relatii ca de la neutru la neutru .Cred ca de aici si prostia de ~ UMANISM ~ Am avut si un partid foarte P. Umanist Roman care a fost asa de PUR incat a devenit foarte Conservator = P.C. = Voiculescu , Felix dispusi sa conserve stim noi ce …

  Revenind , pt cei care nu stiu : un(doi) – barbat( i ) este conjugarea la genul masculin ( un -doi )
  gen feminin 😦 o – doua ) o femeie – doua femei ; o masina – doua masini. Si masinile sunt la feminin si sunt mai supuse , poate de aia le iubim atata . Mai in gluma mai in serios .

  Gen NEUTRU 😦 un – doua )UN spirit – DOUA spirite ; UN duh – DOUA duhuri ; vad ca se pastreaza genul neutru si la celelalte 2 parti ale omului : sufletul si trupul

 6. Un scârbit on

  imi cer scuze pt. emoticone . Nu am vrut deloc sa apara . Mai ales acum cand nici nu ma asteptam si nu ma gandeam la ele .

 7. dadatroll on

  Gluma asta a amicilor ieseni e foarte tare, dar nu e asa de tare ca un banc dealui Teo. Uite ce banc tare ar fi facut Teo din faza asta:

  „La un moment dat, Florin şi Lucian îmi spun pe un ton glumeţ că au ajuns la concluzia că lumea trebuie că e condusă de femei – că de-aia există atîtea sărbători în care femeile sînt răsfăţate”

  Si acum TEO DE LA CAFE DEKO:
  „Bai frate, mey, Florin si stai sa vezi si Lucian, HA HA HA HA (rasete si din sala) teai prins frate, si Lucian, ca si cum Florin nu era deajuns, teai prins frate, HA HA HAHA, sau gandit ei ce tampenie ca lumea sa vezi ca e condusa de femei, HA HA H HA HHHH AAHHAHA AHAHA LOL HA HAHA HAHA HAHA (raseste si din sala) ca barbatii sunt mari tampiti, hai aplaudati care credeti ca barbati sunt tampiti HA HA HA HA, teai prins frate, HA HA HAHA si femeile au atatea sarbatori pentru ele pentru ca barbatii sunt tampiti, hai aplaudati, si tampiti de barbati pot sa aplaude, HA HA HA HA HA HA, teai prins frate?”

  Asta da banc!

 8. livebymara on

  Cred ca lumea ar trebui condusa in egala masura si de femei si de barbati..asta pentru echilibru 🙂

  Fireste, femeilor „le sunt permise” anumite functii, nu foarte inalte…in zone mai „fara risc”, e drept ca suntem nesigure uneori si e firesc …acum nici o suta de ani surorile noastre purtau crinolina si se plecau rusinate cand un barbat intra intr-o camera si erau surprinse singure(lucru nepermis in acele vremuri), e drept ca alteori teama de a nu fi luate in serios ne face sa fim mai dure, sa imprumutam atitudinea masculina. Ei o fac mai firesc, este natura lor.

  In timp, sunt convinsa ca si noi femeile vom putea spune cu curaj si de ce nu, cu gratie, ceea ce gandim si vom ajunge poate sa conducem lumea, alaturi de barbati ..de fapt, putin cate putin, deja o facem, cu sacrificii e drept.

  Cine nu suporta asta, il invitam sa ne priveasca, are ce invata.

 9. fanitza on

  „O lume guvernată cu adevărat de spiritul feminin poate ar fi mai puţin violentă şi absurdă decît cea în care trăim. Nu ştiu… merită încercat!”

  violenţa nu este în vârf ci la baza piramidei ierarhice.

  violenţa presupune în primul rând lipsă de educaţie. numai prin educaţie se poate suplini violenţa cu ceva constructiv.

  cât despre absurditate, nu pot să mă pronunţ. câteodată şi absurditatea e un lucru bun. nu pot să dau un exemplu concret în legătură cu acest fapt, însă aceasta este opinia mea.

 10. Alexei on

  Noi avem hormonul asta in singe toata luna.

  Vasazaica barbatii sunt mai hotarati si mai siguri pe ei 😀

  Cred ca nu as vota o femeie doar pentru ca e femeie. Presupun ca in relatiile diplomatice aspectele de genul asta sunt irelevante si, implicit, nu cred ca o femeie ar putea aduce pace pe pamant. Poate ca nu ar exista nici o diferenta. Or’ daca iti imaginezi un mediu de asa natura incat oamenii mari dezvolta relatii de prietenie, sa zic, si nu aliante* si "scoti femeia la inaintare", inseamna ca negi capacitatea barbatului de a avea sentimente sau, in sfarsit, de a contribui intr-un mod benefic la facerea lumii. Nu? 🙂

  * Alliance: In international politics, the union of two thieves who have their hands so deeply inserted in each other’s pocket that they cannot separately plunder a third. Ambrose Bierce

 11. oana7327 on

  „violenţa nu este în vârf ci la baza piramidei ierarhice.” zice fanitza. eu cred ca violenta strabate toata piramida, de la baza pana la varf. si pe masura ce urca devine mai sofisticata si mai distrugatoare.

  probabil ca da, lumea ar fi mai putin violenta daca ar fi condusa de femei. dar probabil ca ar evolua mai lent. testosteronul asta care duce la agresivitate este, la urma urmei, cel care-i face pe barbati mai indrazneti, mai dispusi sa-si asume riscuri, mai plini de simtul aventurii.

  dar eu am o alta idee: ce-ar fi ca fiecare, barbati si femei, sa punem la bataie punctele noastre tari, sa lasam la o parte disputa asta cu „barbatii-sunt-superiori-ba-nu-femeile-sunt” si sa vedem ce iese. just an idea….

 12. c. p.-b. on

  Furnicile sau albinele au o organizare sociala fara cusur, foarte stabila – fara lupte pentru putere, fara lovituri de palat etc. E adevarat, masculii nu o duc prea bine acolo, dar sa zicem ca sint victime colaterale. :-))))

 13. balauru on

  „O lume guvernată cu adevărat de spiritul feminin poate ar fi mai puţin violentă şi absurdă decît cea în care trăim. Nu ştiu… merită încercat!”

  Spiritul de birfa? 🙂 Asta e adevaratul spirit feminin. Razboaiele se vor petrece la coafor, asta nu e asa rau. 🙂

  Cezare, nu te stiam asa visator…

  Acum, ca sa te „inveselesti” un pic, iti spun cel mai „incisiv” banc misogin:

  Q: De ce a fost facuta femeia?

  A: Ca sa duca sperma din pat la baie.

  Declar inca o data ca sint feminist inrait !!!!! si infierez pina si bancurile misogine. 🙂

 14. fanitza on

  „Q: De ce a fost facuta femeia?

  A: Ca sa duca sperma din pat la baie.”

  hai că asta a fost chiar rea. 😆

 15. balauru on

  bineeee…uite o parere mai buna in Blogland:

  http://b0bu.wordpress.com/2008/02/16/ce-este-femeia/

 16. Franz on

  Articolul îmi aduce aminte de Lysistrata lui Aristofan. Pe lînga luarea în rîs a lui Platon, cred ca e valabil faptul ca femeile ar putea ajunge la putere în doi timpi si trei miscari. Dar nu cred ca femeile care ar face acest lucru si-ar pastra sarmul de care vorbesti.

  @balauru – Iar cel mai sadic banc feminist este asta : 🙂 SCUM Manifesto (Society For Cutting Up Men – http://en.wikipedia.org/wiki/SCUM_Manifesto

 17. mulliganoglu on

  cu violenta… nu stiu, dar in ce priveste absurdul, cu siguranta se vor atinge nebanuite culmi. in fond, patriarhatul e o evolutie.

  in ce priveste violenta, lumea in care traim e mult mai putin violenta decat acum 100 de ani- e drept, pe atunci nu era internet si nici aceste agentii de stiri care arhiveaza si culoarea pufoaicei unui violator de gaini.

  @balaoana nazdravana, ma bucur sa te vad si p-acilea, tsygan ungur din Strehaia care esti

 18. Sorina on

  @fabitza: „violenţa presupune în primul rând lipsă de educaţie. numai prin educaţie se poate suplini violenţa cu ceva constructiv.” Violenta imbraca multe frome; la baza piramidei, acolo unde lipsa de educatie poate fi utilizata ca scuza, ea este mai grosiera, mai „din topor”; pe masura ce urcam spre varful ei, violenta se rafineaza si eficientizeaza. Cu cat mai educat este un om, cu atat raul pe care il poate face (rau = urmarea unei violente) este mai profund.
  Daca la carma lumii ar fi o femeie INTELEAPTA si cu sufletul plind de IUBIRE, lumea ar putea deveni Raiul pe Pamant (atata timp cat toti ceilalti i-ar acorda sprijinul); dar acelasi lucru e valabil si in cazul unui barbat. Asadar, pe langa calitatile de care trebuie sa dea dovada cine e la conducere, mai conteaza foarte mult si cum il sustin… ceilalti… Nu conteaza atat de mult sexul celui care conduce, cat conteaza sa fie cu totii uniti, sa aiba aceleasi teluri…

 19. fanitza on

  @Sorina

  aici principiile noastre se bat cap în cap. eu susţin că un om educat nu face rău. e vorba despre faptul că îţi poţi atinge scopurile fără a face rău cuiva. iar în caz că nu îţi poţi atinge în totalitate scopurile fără a face rău cuiva, poţi lăsa de la tine. asta e educaţia. 😛

  o să vii să îmi dai acum exemple preum hitler. 🙂 păi ce educaţie avea ăla? părinţii săi îşi băteau joc de el în loc să îi acorde educaţie.

  iar şcoala a trecut-o fără să înveţe, fiindcă l-au trecut profesorii. spune-mi ce facultate a terminat şi ai să vezi cât de educat a fost. 🙂

  eu sunt de părere că hitler s-a autoeducat în primul război mondial. 🙂 ori, asta nu se cheamă educaţie.

  nu uita niciodată că educaţia e ceva cosntructiv, nu ceva distructiv.

 20. oana on

  eu cred ca educatia nu schimba nimic din esenta omului: daca e bun e bun si educat si nu, la fel daca e rau. si atunci cand e rau, educatia nu face decat sa-i rafineze metodele prin care poate face rau.
  sau tu nu vorbeai de educatia data de scoli si diplome ci de cea de la parinti? atunci, s-ar putea sa ai dreptate. niste parinti normali la cap isi vor invata de mic copilul sa nu chinuie animalute, sa-i respecte pe ceilalti..etc…minimalizand sansele ca acel copil sa se transforme intr-un alt Hitler.

 21. fanitza on

  @oana

  dacă te hotăreşti să faci un copil, îl faci pentru, cel puţin a îi acorda măcar atenţie, nu? pentru a îl educa şi a-l construi astfel încât ca el să aibă şanse mari de a fi ceea ce tu când erai în locul lui nu ai reuşit să fii şi regreţi acum.

  tu îi areţi opţiunile, el face deciziile. asta înseamnă civilizaţie şi în acelaşi rând dovadă de educaţie din partea părinţilor. dar asta e doar părerea mea, probabil că unii au cu totul alte păreri.

 22. oana on

  cu prima parte nu sunt de acord: eu, daca ma decid sa fac un copil, am sa incerc sa-l educ astfel incat sa-l ajut sa-si descopere potentialul si sa devina ceea ce ii permite acest potential. nu ca sa-mi implinesc eu frustrarile prin el.

 23. oana on

  mi se pare mie, sau am luat-o mult pe aratura? discutia pornise de la ce s-ar intampla daca lumea ar fi condusa de femei!!!! 😀

 24. fanitza on

  @oana

  aşa e la cezar de când am început să dau eu pe la el.

  se pare că sunt un destabilizator de subiecte. 🙂

 25. oana on

  de fapt el e de vina…ca ne lasa, nu? 😀

 26. Un scârbit on

  @ un om educat poate sa faca si face cel mai mult rau .

  pt cei interesati de istorie sau curiosi , ziaristi tineri si pt toti cei care vor sa se documenteze : mergeti pe la biblioteci , cautati si luati sa vedeti ce spuneau ZIARELE Europene ( poate si americane ) la inceput de secol 2o sf. de secol 19 ( adica pe la 1.9oo ) . Exact cam cum spui tu , cum ca avem inainte un secol al progresului si PACII , al culturii , sensibilitatii si bunului simt si al INVENTIILOR si descoperirilor . Doar asta cu inventiile s-a produs . Era vizibil deja inca de prin 1800 caci de pe atunci au inceput marile inventii si explozia industriala .
  In rest ? doar jale . A fost asa PACE incat in secolu 20 am avut ambele RAZBOAIE Mondiale la distanta scurta unul de altul , si Razboi Rece si lung si plin de alte conflicte prin toata lumea .

 27. Un scârbit on

  scuze mesajul de mai sus este pt :

  @ fanitza

 28. c. p.-b. on

  @ oana, fanitza: Nu va faceti griji, orice discutie civilizata este binevenita, indiferent daca respecta sau nu tema initiala.
  Sint total de acord cu ce spuneti voi despre faptul ca parintii trebuie sa fie niste oameni responsabili fata de copiii lor, numai ca, in practica, lucrurile stau de multe ori exact pe dos. Oamenii fac copii ca sa aiba un soi de animalut de casa dragalas, care sa le umple timpul si sa-i distreze. Responsabilitatea inseamna pentru ei in primul rind sa le dea sa manince si sa-i ingrijeasca atunci cind sint bolnavi (asa cum faci si cu un catel). Educatia ramine pe ultimul plan, daca mai ramine si acolo.

 29. oana on

  cata dreptate ai! am asa o boala pe parintii care pleaca prin strainezia si-si lasa odraslele in grija unei matusi sau a unor bunici care nu au foarte multa autoritate asupra lor (a odraslelor). si ma enerveaza si ipocrizia acestor parinti care-si motiveaza gestul spunand ca de fapt ei pentru copii se duc, sa le asigure un viitor mai bun! bleah…ce porcarie!
  am vazut atatea cazuri triste in care copii buni au deviat urat de tot dupa plecarea parintilor: fete care s-au lasat de scoala ca sa se mute cu iubitul de 35 de ani care le toaca banii trimisi de parinti din respectiva strainezie, fete care raman insarcinate, baieti plini de frustrari, deveniti deodata agresivi si foarte dificili….
  si care e reactia acestor parinti? isi acuza proprii copii: adica eu ma sacrific si muncesc pentru copilul meu si el asa-mi rasplateste eforturile???

  sorry pentru commentul lung si (bineinteles) offtopic, dar de mult asteptam sa ma descarc!

 30. Un scârbit on

  pt toti .
  exista si o vorba din vremea comunista : Cutare sau cutare sau tu esti ” prost crescut si slab alimentat ” .
  Oare politicienii , oligarhi si imbuibatii actuali nu au primit o educatie aleasa . Oare ei nu am fost iubiti , protejati si incurajati de parinti ?

  Oare Adrian Nastase si Ion iliescu nu au facut Scoli Inalte ?
  Oare Tariceanu si Bogdan Olteanu si lista-i lunga , etc … nu au primit o educatie si toate INFORMATIILE pe care le-au dorit inimile ?

  Si la ce folos daca omul foloseste egocentrat si spre rau toate acestea ? La ce folos daca nu administram si nu conducem cum scrie in INSTRUCTAJUL de folosinta a Celui ce a facut toate acestea ( ” masinarii si mecanisme ” , Universul intreg cu o mecanica perfecta initial , dar PERVERTIBILA ) ?

 31. mulliganoglu on

  @fanitza: vad ca esti mare specialista in Hitler si l-ai rezolvat in 3 linii. ai facut cumva scoala americana de psihanaliza prin corespondenta? nu mai aduc argumente clisee de prin filme de serie C si documentare descopery. educatia nu se face numai in scoli. pe de alta parte, extremele se ating. in varfurile SS-ului erau oameni foarte educati. nu mai vorbesc despre crimele bisericii crestine, care are ca fundament iubirea tra-la-la.

 32. fanitza on

  @mulliganoglu

  ţi-a mai zis cineva până acum că vezi foarte prost?

  în primul rând nu sunt fată. în al doilea rând tot ce ţine de caracterizările lui hitler pe care le-ai citit aici, le-am citit în „mein kamf”, traducerea română a long time ago. e cam ce am dedus eu din „mein kampf” despre individul respectiv(autorul). deci e vorba de o părere personală, you know?

  „educatia nu se face numai in scoli…”

  sunt sigur. dar oare eu ce am zis? 🙂 sau cam despre crezi că se discută acum pe aici acum? răspund: despre educaţia pe care părinţii o transmit-formează copiilor.

  şi acum on topic. 🙂

  dar oare nu există şi atâtea cazuri în care părinţii le generează toate condiţiile copiilor şi totuşi degeaba. copiii se revoltă împotriva lor când ajung la pubertare sau în adolescenţa târzie. unii o reapucă mai încolo pe drumul bun, alţii rămân blocaţi. dar până şi cei care o reapucă pe drumul bun au la reîntoarcere perspectiva mult diminuată.

 33. mulliganoglu on

  sa inteleg ca esti baiat? sa-mi fac acordu’ la tastatura. incerc sa ma pun in situatia ta. uite, daca-mi ziceam mulliganoagla (desi e, oarecum, absurd, avand in vedere sensul lui oglu), n-as fi facut fite la formulele de adresare. asta e, ti-ai pus marka femininului, accepta consecintele. sau vrei sa zici ca esti femeie? asta in ce priveste primul rand.

  in al doilea rand, incep cu sfarsitul. io m-am cam saturat de judecatile astea in absolut: bine/rau. bine/rau din ce perspectiva? ca doar stim ca totul e relativ, chiar si valorile morale (desi, nu-i asa, ele ar trebui sa fie absolute, cum ar zice un drept credincios). nu mai face pe baiatul, e penibil. de ce tot bagi pa interval „individul, respectivul, autorul”. iti pare ca Hitler a fost cumva f’un demon? in ce priveste educatia in facultati (marota proletariatului), zi-mi si mie, rogu-te, despre binefacerile cursurilor universitare. ca io n-am avut parte de asa ceva si poate traiesc in prejudecati.

 34. Un scârbit on

  pt. mulliganoglu : cred ca fanitza = făniţă si nu făniţa sau faniţa sau derivate .
  Din cate- l cunosc este baiat .

 35. mulliganoglu on

  făniţă?! hm! am auzit de fănel, de fănica, da’ de făniţă încă nu. un ştefăniţă cu capu’ taiat. cam ambisex, oricum.

 36. fanitza on

  @mulliganoglu

  😆

  când o să am chef să ne certăm fii sigur că am să vin pe blogul tău! şi o să ne certăm acolo. 😉

  eu sunt prea prost ca să înţeleg ce vrei tu să spui. dar, ai grijă, dacă o să te reciteşti s-ar putea să nu te mai înţelegi nici tu.

  un am sfat să îţi dau: dacă te simţi provocat de cineva pe un blog, înainte să răspunzi, trage adânc aer în piept şi apoi expiră-l lent. iar după ce scrii ceea ce cosideri tu că ar fi răspunsul, verifică comentariul încă odată, mai ales că tu ai un stil asemănător stilului meu ortografic, stil care poate deveni foarte confuz pentru cititor-interlocutor, chiar dacă ţie nu îţi pare că e aşa. repet, e doar un sfat, aşa că nu sări ca ars.

  eu doar ţi-am zis că nu sunt fată. din asta şi avatar mă aşteptam să înţelegi că sunt băiat. nimic mai mult. restul interpretărilor tale sunt doar aleatoare. mi se părea normal să te corectez din moment ce ai făcut o confuzie privitoare la genul meu. sau nu eşti de acord?

  cât despre rândul al doilea, sincer, azi chiar nu am chef să discutăm nietzsche. poate mâine. 🙂 totuşi nu înţeleg, dacă nu îţi convine discuţia, de ce perseverezi în ea? există atatea alte bloguri. sau chiar pe acest blog, există atâtea topicuri. acum ai ajuns şi tu printre noi şi vii să ne spui că de fapt ne pierdem timpul dicutând aici ceea ce discutăm. că de fapt totul e relativ, că nu există bine sau rău. o să mă faci să plâng. vrei să mă faci să plâng?

  „nu mai face pe baiatul, e penibil. de ce tot bagi pa interval “individul, respectivul, autorul”. iti pare ca Hitler a fost cumva f’un demon?”

  de ce nu îmi zici că am pus un „.” în loc de „?” la sfârsitul unei fraze din comentariul anterior. ţi-aş fi dat dreptate. 😉 cred că din moment ce fantasya poate folosi „deci mey” şi „o ard” sau gramo poate folosi romgleză în posturile lui, pot folosi şi eu termeni precum: individul, respectivul, autorul, atunci când mă refer la hitler. din ce ai scris tu, ţi-ai dat seama că mă refer la hitler. deci nu am generat confuzii. poate celorlaţi. dar nu le purta tu de grijă celorlalţi. 😛

  „ce priveste educatia in facultati (marota proletariatului), zi-mi si mie, rogu-te, despre binefacerile cursurilor universitare. ca io n-am avut parte de asa ceva si poate traiesc in prejudecati.”

  bine. m-ai convins să o fac. deci, am scriu un post despre acest subiect. dar mai încolo. 🙂

 37. fanitza on

  notă ulterioară:

  bine zice un scârbit.

  @mulliganoglu

  da, e vorba de făniţă, nu de faniţă sau ce ai înţeles. în mod normal e diminutiv al numelui ştefan. dar în cazul meu nu e. e doar o poreclă.

 38. mulliganoglu on

  din cate incep sa-l cunosc, e o fata. ma rog, in lumea asta a unisexului nu mai conteaza, caracteristica se ineaca in zgomotul de fond. totusi, aerul asta pedagogic, de domnisoara diriginta, are ceva proaspat, primavaratec.

  da, vreau sa te fac sa plangi, domnule. in lumea materiala, binele si raul se supun legilor statistice. era un banc bun cu homosexualitatea care ar putea sa devina obligatorie. dar sa n-o dau in proletculturalizm. n-am inteles antepenultimul paragraf- imi inchipui ca-i ceva blogsubkultura gen si scriu pass parole.

  revenind la subiect, cum adica lumea sa fie condusa de femei? sa se faca un guvern mondial al femeilor? sau femeile sa fie in pozitii cheie? sau cum? avem doua exemple: Germania si Statele Unite. + Marea Britanie, mai de mult. vi se pare ca e altceva? sau sunt puse doar la sto de conspiratia masculina, sa inchida gura feministelor?

  adica, chiar credeti ca ar fi mai bine asa? sau scrieti asta ca vi se pare cool?

 39. mulliganoglu on

  multumesc pt. sfatul cu respiratia. incerc sa bag zazen.

 40. Sorina on

  @fanitza: „@Sorina – Eu susţin că un om educat nu face rău. e vorba despre faptul că îţi poţi atinge scopurile fără a face rău cuiva. iar în caz că nu îţi poţi atinge în totalitate scopurile fără a face rău cuiva, poţi lăsa de la tine. asta e educaţia.”
  Draga (e valabil si pentru UN EL si pentru O EA 😉 ) Fanitza, teoretic, asa este: se preuspune ca, cu cat mai scolit, mai invatat e un om, cu atat ma destupat este la minte si suflet; din pacate, din ce in ce mai multi oameni educati (vezi politicieni, de exemplu – si, iarasi din pacate – nu sunt singurii) folosesc cele invatate prin educatie pentru a le fi lor bine… si cam atat… indiferent ce ar insemna asta pentru cei din jur. Bin,e ca – in realitate – in primul rand lor isi fac rau prin asemenea comportamente (si ma refer acum la sufletele lor!), asta e altceva; dar, ori nu sunt de acord cu un astfel de punct de vedere, ori nu le pasa… Pentru mine, un teanc de diplome (chiar dintre cele mai „recunoscute”) nu fac nici cat un strop de bun-simt ori morala! Daca diplomele nu sunt dublate de etica, nu au nici o valoare… Un om destept nu e neaparat cu adevarat inteligent (= intelept)! Am avut marele nenoroc sa cunosc mult prea multi astfel de oameni… vorbesc in cunostinta de cauza…
  „o să vii să îmi dai acum exemple preum hitler.” NO WAY!!! De unde ai dedus asta?!
  „nu uita niciodată că educaţia e ceva cosntructiv, nu ceva distructiv.” Asa ar trebui sa fie!… Dar gandeste-te la un singur lucru: un om ne-educat poate face rau, de ex., prin violenta verbala (injura, e agramat, incoerent etc); unul educat – te duce cu vorba de habar nu ai cand te-a injurat de mama iar tu, in loc sa te superi, ii multumesti din suflet; un ne-educat te poate bate pana te lasa lat, daca i-ai gresit cu ceva; un educat – te da in judecata si iti distruge viata si familia si tot neamul tau (daca are un avocat bun!)… si tot asa…
  Intrebare: cine poate face mai mult rau? Este – educatia zilelor noastre – o garantie ca omul respectiv are valori morale mai inalte?! Ca iti poate face mai putin rau decat cel cu un IQ mai mic?!
  Este prezenta unui barbat (ori a unei femei) – la carma unei societati, tari, familii etc – o garantie ca va fi bine, sub acea ocarmuire?! Iertare daca nu pot fi de acord… 😦


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: