Caractere: blogărul ros de invidie

Înainte de a fi ros de invidie, blogărul începe prin a-şi deschide – ce altceva? – un blog. O face din curiozitate, din plictiseală, că e trendy, că toţi colegii de clasă/facultate o fac, ca vrea să impresioneze fetele, că vrea să-şi găsească partener/ă, un rost în viaţă, că vrea să devină celebru, admirat, aplaudat etc.

 Apoi, încetul cu încetul, din post în post, ajunge să se creadă – dacă nu se considera aşa încă din capul locului – special. Problema este însă că, deşi el e special, lumea nu pare să observe acest lucru. Panseurile lui, speciale şi ele, nu prea interesează pe nimeni.

Blogărul nostru stă cu ochii pe statisticile blogului şi acestea nu-i spun lucruri care să-l bucure. Vin oamenii să-i viziteze blogul, dar nu dau năvală, aşa cum visa el. Cum se poate una ca asta?!… Adică nu pică nimeni pe spate la vorbele lui super-mega-interesante, nu vibrează nimeni la clipurile de pe Youtube cu formaţiile preferate, pe care el le postează din tot sufletul, nu-l aşteaptă cohortele de fane la uşa blocului, nu-şi dau coate puştoaicele cînd trece el pe stradă? Adică el se agită degeaba?

Apoi, blogărul nostru face pustiul de bine şi se uită în ograda vecinului. Ia, altora cum le merge? De fapt, mai precis spus, aruncă o privire pe topurile de audienţă. Şi vede negru în faţa ochilor.

Vizitează blogurile fruntaşe şi începe să i se instaleze o jenă. Jena îi e provocată, desigur, de ceva care-l roade – şi asta nu e decît invidia, drăguţa de ea!

Cum adică?!! Băieţii ăştia nu mută munţii din loc şi au o aşa de mare audienţă?! (Că fetele ştim de ce au audienţă: sînt pe web o groază de labagii care nu aşteaptă decît să-şi alimenteze fanteziile lor scîrboase! Tot în paranteză fie spus, şi blogărul nostru e harnic în a se hrăni cu astfel de fantezii, dar nu o recunoaşte.)

În momentul următor, invidia care-l roade pe blogărul nostru începe să dea pe dinafară. Nu se mai poate abţine şi începe să-i atace pe cei din fruntea listei. Gramo sînt stupizi, Pătrăţosu e baptist (iar ăsta e, bineînţeles, un cuvînt de ocară), fantasya e o gîsculiţă. Şi, dacă ieşim din ograda noastră WordPress, Zoso e, desigur, o nulitate absolută.

Blogărul ros de invidie se comportă ca ruda lui calculată, blogărul care şi-a dat seama că, dacă-i atacă pe cei cu trafic mare, aceştia îi vor răspunde şi aşa îşi va atrage şi el o parte din traficul lor. Şi, exact ca ruda lui, va avea pentru scurt timp mai multe vizite. Dar doar pentru scurt timp. Astfel încît, după ce a avut impresia că începe să devină o persoană importantă, recade cu succes în anonimat.

Desigur, asta îi va isca un nou val de frustrări şi de invidie – şi astfel cercul se închide.

LATER EDIT: Citesc aici că, din cauza blogărului ros de invidie, Gramo vor să plece de pe WordPress. Păcat!…

Anunțuri

81 comments so far

 1. proclet on

  Mare pierdere daca pleaca Gramo. De vreo 7 luni ma obisnuisem cu ei si cu articolele lor despre viata, conduita, filosofie, toleranta, pisici, copii, telefoane, linux, live blogging, etc. Cred ca vina principala o are raluca hippie care si-a facut un blog paralel intitulat: „Pelicanul sau Babuta” sub pseudonimul dadatroll….
  Sper totusi ca Republica Gramo sa ramana pe wordpress. Daca si blog-ul ala dispare, cred ca renunt definitiv la abonamentul de internet.

 2. c. p.-b. on

  @ proclet: Lasa, ca si pe tine te-a ros ca blogurile baptiste au ocupat primele locuri din top. Nu inteleg de ce te-a deranjat asta. Crezi ca ti-au furat tie cititorii? Fiecare are cititorii lui…

 3. nezt on

  Si blogarul „realizat” se comporta la rindul lui precum blogarul ros de invidie? adica se uita si el intr-o curte mai mare peste un gard mai inalt si se oftica? sau se multumeste sa rida de prostul fara trafic care cade in anonimat? anonimatul…o chestie asa de expansiva.

 4. c. p.-b. on

  @ nezt: Depinde ce intelegi prin “realizat”. Si depinde daca respectivii blogari vor sa se “realizeze” ca blogari.
  Din cite stiu, Gramo sau Patratosu, de exemplu, sint realizati si fara bloguri, in viata de zi cu zi.
  Apoi, nici unul nu e interesat sa cistige bani de pe urma blogului – asa cum nici Luciat (o fosta premianta a topului WordPress) nu era si nu este nici acum, cind si-a cumparat domeniu. Crezi ca oamenii astia il invidiaza pe Zoso, ca el cistiga bani din blog?

 5. dadatroll on

  Deci, mey, neaparat trebuie sa ne spuna Gramo cine e blogarul asta invidios pe photowalkingurile lui Gramo si pe postarile lui filozofice sa ne ducem sa ii lasam numai decat cate va comentarii de la obraz!

 6. nezt on

  bine,eu acu’stiu ca in logica lucrurilor ciinele latra la ciinele care latra,lasind dulaului tacut sansa de a ascunde faptul ca e si el tot o mare potaie.

 7. c. p.-b. on

  @ dadatroll: Ai vrea tu! 🙂
  @ nezt: Am scris si eu la un moment dat despre niste ciini care latra unii la altii si mai fac si ceva in plus. Cu toate astea, nu stiu daca ti-am inteles cum trebuie parabola.

 8. g1b2i3 on

  Bloggerul ros de invidie trebuie ignorat.Nu sunt eu prea priceputa in ale bloggeritului,credeam ca blogul e doar un fel de jurnal in care ne asternem gandurile,tristetile,bucuriile,consider blogul un fel de barlog al nostru,locul nostru „secret”,iar invidia,dorinta de a avea audienta mare,aici nu-si au locul.Asa gandesc eu,o oarecare fiinta din Universul infinit,sunt doar o navigatoare mai nepriceputa ,dornica de a invata,de a descoperi.

 9. v on

  😦
  imi pare sincer rau, dar eu n-am sa inteleg niciodata asta cu ‘imi iau jucariile si plec’. si anume pleaca… unde? pe alta platforma de blogging? pe platforma-de-blogging-ideala unde nu exista durere si nici intristare? cind te expui pe net… te expui pe net. iti asumi din capu’ locului niste riscuri, ca netul e mare si birfa la liber. cred ca persoana de dinaintea mea a zis ce trebuia zis. a se ignora si gata, ce atitea dureri de masele? injuri in gind, dai cu tifla pe blog, banezi daca e cazul si ai ce sau astepti sa se plictiseasca loazele. garantat se vor plictisi. mai ales cind nu e rost de scandal. treaba asta am verificat-o. aveam un client fervent care se semna „…” si care intra regulat sa ma frece la icre. s-a plictisit. nu stiu daca mai intra, dar i s-a tocit frecatoarea.
  nu, pe cuvint, luatul-jucariilor-si-plecatul mi se pare chiar o alintatura. sa ma scuzati. parerea mea.
  pe de alta parte, plecatul in sine pe un domeniu personal (cum citesc la gramos) e cu totul alta poveste, dar nu vad de ce ar crede cineva ca motivul ca sa faci asta e dorinta de a scapa de loaze. a scapat cineva de loaze pina acum numai fiindca si-a luat domeniu virtual???

 10. Raluca Hippie on

  @ Proclet: Lolissimo :-)) :-))))) Republica, din cate stiu, ramane pe wordpress (insist cu toata puterea mea de cetatean pentru asta-nu de alta dar pisicile albastre sunt fiinte foarte delicate si nu suporta mutarea cu tabartz!)
  @ g1b2i3- good point 🙂
  @ v-chestia cu loazele e, din pacate, foarte foarte adevarata.

 11. Lorena on

  Pot mărturisi aici că mie îmi fac o deosebită plăcere genul ăsta de loaze şi faptul că îşi expun cu generozitate coastele ca să împlînt eu sule în ele?

 12. proclet on

  @c-p-b

  nu m-au „ros de invidide” bloggerii baptisti, „m-a ros de invidie” spiritul lor colectiv inexistent la „majoritarii” ortodocsi. Imi aduc aminte ca atunci cand a murit Patriarhul Teoctist in top10 nu au fost decat vreo 3 articole despre asta, doua care il „injurau” si cel al lui dorin piciorus care era exagerat de elogios.

  Nu mi-am dorit sa atrag vizite prin Moartea Domnului Dugulescu (are aproape titlu de film), fratele Dugulescu. Acum insa mi-am primit pedeapsa, sunt „asaltat” de comentarii „baptiste”, fiecare fraza imi este disecata… si e al naiba de obositor sa raspund la toti si sa mentin „nivelul” discutiei.

 13. Insurgiam on

  @ proclet: subscriu la asta;

 14. nenea cosmos on

  nu credeti ca blogurile pe motive religioase (nu neaparat 100%) nu trebuie comparate cu restul blogurilor, chiar daca apar in acelasi top wordpress?

  amestecam piersici cu suruburi, pur si simplu nu e folositor. Nimeni nu „trebuie” sa imi citeasca mie ineptiile dar un cititor religios va citi pe baza de abonament orice scrie patratosu. ca s-a nimerit ca baptistii sa fie aici in wordpress e un fapt, nu o provocare. pe de alta parte ORICE minoritate de orice fel este unita, ca doar de aia e minoritate, orice majoritate e altfel, niciun motiv real de gelozie, zau asa. daca vrea careva sa se lupte el cu baptistii (daca i-ar folosi la ceva), atunci acea lupta in idei si enoriasi nu are legatura cu wordpress… nu este necesar sa fim „corecti politic”, ceva bun simt e suficient. iar ca ortodox nu simt nevoia nici sa ii laud si nici sa ii acuz de ceva pe baptisti, cu atit mai putin sa vad ca exista bloguri de mare entuziasm ortodox sau whatever care au o treaba cu ei si flutura vreun stindard. stindardul e in inima fiecaruia sau nu este, iar unii considera blogurile baptiste ca pe o platforma de propaganda care „fura” din enoriasii BOR. nu fura nimeni nimic nimanui… cit timp nu privim religia ca pe un fenomen economic. daca il privim asa… atunci pa pa tuturor, baptisti, ortodocsi sau musulmani, ar insemna ca aveti bloguri cu reclame, dar mascate bine, uau, ziceti voi. si unii, si altii. unii zeciuiesc la bisericile lor dar daca il doare pe unul burta sar toti sa ajute. altii nici nu zeciuiesc, nici nu asteapta ceva, fiecare dupa cum ii convine. mie imi convine asa cum imi este.

  repet, nu mai amestecati piersici cu suruburi…

 15. devoratorul on

  blogurile nu mai sunt de mult locuri unde doar ne impartasim gandurile. m-am prapadit de ras cand am citit ca sunt unii care cred ca gramo si-au facut blog ca sa se laude pe el.

 16. nezt on

  ASTAZI nu pot fi de acord cu articolul tau „O presa proasta” din Dilema…niciodata ASTAZI.

 17. DanutM on

  Stimate domnule Bădescu,

  Vă salut şi vă doresc un an nou cu surprize plăcută şi cărţi de succes.

  Cred că acest post al dvs. are, poate fără intenţie, şi cu atît mai bine, o anume dimensiune profetică – nu în sensul de prezicere a viitorului – acela este sensul minor al cuvântului, ci de discurs procator pentru analiza propriei conştiinţe. Invidia şi comparaţia sunt slăbiciuni general umane, de care nici unul dintre noi nu suntem scutiţi. Daca aş avea acum una la dispoziţie, mi-aş citi acest post mie însumi, în faţa oglinzii.

  Vă doresc sănătate şi spor la scris. Cu amintiri extrem de plăcute de la Tescani,

  DănuţM

 18. seronszton on

  d-asta îmi place blogosfera romînească: e un bîlci balcanic continuu! pe wordpressu unguresc e un plictis groaznic 😛

 19. balauru on

  Ce pacat bre, ca pleaca, am fi vazut si noi mai multe ca asta:

  http://www.jurnalismonline.ro/?p=810

  Sint ros de invidie !!!!!!!!! 🙂

 20. O parere… « Gramo’s World on

  […] p.s.: Daca nu stiti de ce am scris acest post acum, puteti sa va uitati aici sau aici. […]

 21. c. p.-b. on

  @ g1b2i3: Normal ca trebuie ignorat. Pe de alta parte, blogul nu mai e doar un fel de jurnal. Au aparut bloguri specializate, bloguri profesionale – si astfel activitatea asta s-a transformat incetul cu incetul intr-un soi de jurnalism. Jurnalism web 2.0. Desigur, jurnalele intime exista si ele in continuare, dar nu mai sint singurele forme de a face blogging.

  @ v: Exemplul tau mi se pare graitor: daca nu-i bagi in seama pe cei care se baga ei insisi in seama, pina la urma li se toceste frecatoarea. 🙂

  @ Raluca Hippie: Cred ca, in privinta Republicii, orice decizie trebuie luata in urma unui referendum, nu?

  @ Lorena: Am observat ca nu te dai in laturi cind e vorba de incaierare. Xena, printesa razboinica. 🙂

  @ proclet: Nu stiu multe amanunte despre pastorul Dugulescu, dar Teoctist al nostru era departe de a fi un sfînt. Nu cred ca a fost un personaj caruia sa-i fie acordat prea mult spatiu in cartea de istorie. (Iata ca nici blogarii nu i-au acordat.) Apoi, daca baptistii au un spirit puternic de grup – bravo lor! Asa si trebuie sa functioneze o comunitate. Daca a noastra funtioneaza cu pauze – aici e numai vina noastra.

  @ Insurgiam: Era de la sine inteles.

  @ nenea cosmos: Despre asta e vorba. Mi se pare ca nu ar mai fi nimic de adaugat in chestiunea blogurilor baptiste si al ratingului lor – ati punctat foarte bine si exact asa vad si eu problema. Si, ca vorbeati de bun simt si de site-urile ortodoxe care vad in baptisti marele dusman, nu pot sa nu observ diferenta clara la capitolul bun simt intre cele doua tabere. Nu sint un tip religios, asa ca nu pot fi suspectat ca as fi implicat in vreo tabara. Dar va invit sa comparati, de exemplu, tonul civilizat si decent de pe blogul Patratosului si cel de-a dreptul isteric si suburban de pe blogul asa-zisului preot Dorin.

  @ devoratorul: Reactiile fata de Gramo sint ilustrarea cea mai buna a felului in care functioneaza invidia asta. Gramo n-au deranjat pe nimeni, nu sint agresivi. Cu toate astea, au stirnit cele mai multe resentimente. De ce? Pentru ca sint in frunte.

  @ DanutM: Stimate domnule Manastireanu, ma bucur ca ne intilnim si aici. Am urmarit cu interes (si consternare) extrasele din dosarul dumneavoastra. Nu pot decit sa va felicit pentru demersul dumneavoastra.

  @ seronszton: O fi asa… Dar la Bucuresti te plictisesti mai tare decit la Budapesta. 🙂

 22. Lorena on

  Aşa cum nici tu nu te dai în lături să iei atitudine când vezi o nedreptate. Ca dovadă, acest post şi modificările recente din blogroll-ul tău. Şi lucrul ăsta îl admir din toată inima la tine, CPB.

 23. c. p.-b. on

  @ Lorena: Dar nu ti-a placut ca ti-am zis Xena? 🙂

 24. Lorena on

  Şi dacă eu ţi-aş zice, oh, Terminatore, Predatore, Universal Soldier-ule, Jackie Chan-ule, Ţestosule Ninja, Kindergarten Copule, Bat- respectiv Supermanule, Rocky Unule, Doiule, Treiule, cum ar fi? 🙂

 25. c. p.-b. on

  @ Lorena: Ar fi cool, baby! 🙂

 26. Alexei on

  Vai, ce-ai mai lungit articolul asta! In locul tau (vasazica eu-bloggerul) as fi terminat repede, constructiv si total inofensiv (pentru acelasi eu, dar cititorul): bai, daca Gramos si Zozo sunt ultima voastra grija, bucurati-va de viata! Cred ca esti teribil de plictisit.

 27. c. p.-b. on

  @ nezt: Articolul nu a aparut astazi, ci pe 27 decembrie (si a fost scris cu mult inainte, din cauza Sarbatorilor). Deci ras-ras-alaltaieri. Poate ca ras-ras-alaltaieri ai fi fost de acord cu el.
  @ Alexei: Trebuie sa inteleg ca esti adeptul chestiilor scurte? 🙂

 28. fantasya on

  gasculitza e putin spus fatza de modul cum s-au exprimat baptisti cu privire la mine 🙂

  dar sunt tanara si puternica am sa lupt in continuare pentru ceea ce cred… sunt in blogosfera de peste 2 ani jumate, si stiu foarte bine ce inseamna internetul, stiu la fel de bine ce inseamna si invidia…

 29. depe on

  @fantasya
  dar stii oare ce inseamna limba de lemn?

 30. c. p.-b. on

  @ seronszton: Mi-au placut foarte mult pozele de pe blogul tau. Sint facute de tine? (ca nu stiu maghiara si nu am putut sa-mi dau seama)

 31. Alexei on

  Trebuie sa inteleg ca esti adeptul chestiilor scurte?

  Nu trebuie.
  Fii atent: mi-a spus mai demult o fata ca i-ar placea sa fie porc (femela, evident) pentru ca orgasmul unui porc poate dura 30 de minute. Amu, porc fiind, n-am bagat de seama ca vrea sa fie scroafa, asa ca – intr-un orgasm cerebral – alta idee mi-a venit: daca viteza unui melc e de 1 mm/s, deci are un ritm de viata foarte domol si un bpm pe masura, un orgasm cat il tine? Ei?
  Si-amu sa ma explic, ca sa nu fii de acord cu mine ca sunt porc: povestea e pe jumatate reala (mai precis prima jumatate);* cat priveste restul, daca as avea ca alternativa grija anumitor bloguri, as fi foarte entuziasmat sa studiez viata sexuala a melcilor.
  Intelegi?
  Ca vrei sau nu, de o parte sau cealalta esti si tu, si ma tem ca nu de cea pe care o aperi. E ca discriminarea asta a fumatorilor de care vorbeam luna trecuta: pozitiva ‘au ba, tot discriminare se cheama 🙂

  * apropo, cand se foloseste „;”?

 32. Lorena on

  Alexei, l-ai văzut – pardon, citit – tu vreodată pe CPB atacând aiurea oameni, proferînd ironii gratuite şi răutăţi nemotivate? Eu nu. Atunci vreau argumente în sprijinul enunţului:
  „Ca vrei sau nu, de o parte sau cealalta esti si tu, si ma tem ca nu de cea pe care o aperi.”

 33. nezt on

  Ti-am spus ca nu sunt de acord cu articolul tau ASTAZI..unde ASTAZI nu are nici o conotatie temporala ci doar constatativa si spatiala..cu alte cuvinte articolul tau este futurist,retro sau utopic dar sigur fara aplicabilitate.Cind scrii despre razboi nu faci portrete ideale unuia dintre beligeranti..decit daca esti unul dintre beligeranti.

 34. Lorena on

  nezt: azi eu sunt tâmpitul blogosferei, se pare, că nu înţeleg. eu nu am văzut în articolul ăla nici o încercare de a construi portrete ideale nimănui. tu ce idealizare ai văzut pe acolo? explică-mi şi mie că eu sunt mai bătută în cap şi nu înţeleg…

 35. nezt on

  lorena fii calma.

 36. Lorena on

  sunt extrem de calmă. te întrebam cu seninătate şi calm cui îi construieşte CPB un portret idealizat în articolul „O presă proastă”. Atât.

 37. nezt on

  tocmai eram intr-un dialog cu Oedip in legatura cu intrebarea fondatoare a lui Patapievici…el imi spunea ca nu poti fi surprins intr-un model cultural datorita impetuozitatii cvasicalificate a modernului iar eu ii replicam cu fitza postmoderna si abilitatea smechereasco-ubicua a culturalgiului de serviciu(in cazul de fata Lorena)…el nega esenta unica si imposibilitatea incipientei primitive a marilor proiecte iar eu tocmai ma gindeam ca un dilematic nu poate fi absolut visator ci mai degraba licid si colaborator la solutia imediata si nu la cea utopica(aici inervine retorica debusolanta a Lorenei care inca nu vede nimic)…apoi discutia mea cu Oedip se invirte in jurul unuia care a facut o casa fara intentii arhitecturale ci doar asa ca adpost peste noapte,sa-i dea peste bot fixatului de patapievici,am mai trecut si pe la vitalie sprinceana sa vorbim despre niste usi,dupa care m-am intors la Oedip hotarit sa ii cer dreptul de a purta un dialog psihologic…drepr pe care il cer si lui paul badescu in legatura cu lorena..cam despre asta a fost vorba in articolul lui cpb din dilema.

 38. Lorena on

  Concluzii:
  1. n-am citit acelaşi articol.
  2. praful în ochi nu maschează lipsa de logică şi nici incoerenţa.

 39. Lorena on

  Oricum, admirabil efortul tău de a construi acest text abracadabrant doar a încerca să îţi ascunzi incapacitatea a-ţi explica punctul de vedere. 🙂

 40. Lorena on

  erata: incapacitatea de a etc. etc.

 41. nezt on

  dar cine a spus draga lorena ca am citit acelasi articol?

 42. Lorena on

  până acum ai vorbit de articolul lui CPB, intitulat „O presă proastă”. Dar după cum aberezi despre el, presupun că ai procedat dadaist: ai tăiat cuvintele din ziar, le-ai amestecat într-o pălărie şi le-ai extras aleatoriu. Aşa se explică faptul că nu ai înţeles nimic din respectivul articol. 🙂

 43. nezt on

  eu doar vroiam sa-i dau de inteles lui Oedip ca prin articolul sau de ras-ras-alaltaieri CPB ii da dreptate lui Patapievici in ce priveste intrebarea fondatoare,iar el Oedip ar fi putut sa foloseasca asta imi a arata ca ma contrazic contrazicindu-i pe amindoi.Ce nu intelegi? ca eu cred ca nu avem vreme de perfectibilitatile lui Turcescu si de cuiele lui CPB impotriva lui Tatulici? si ca bunicu-saracu zicea ca daca ai o scula stricata o folosesti cit mai bine si nu o visezi cit mai bine..hai pa.

 44. Alexei on

  Lorena, eu sunt convins lumea e plina de evenimente, daca nu la fel de incitante, macar mai interesante decat bloggerii anonimi.

  vreau argumente în sprijinul enunţului:

  Ca vrei sau nu, de o parte sau cealalta esti si tu, si ma tem ca nu de cea pe care o aperi.

  Care este deosebirea dintre un blogger care-l barfeste pe un alt blogger de un blogger care-l barfeste pe bloggerul care l-a barfit pe acel alt blogger? Directia e aceeasi, sensul difera. Ce legatura are asta cu ironii gratuite şi răutăţi nemotivate?

 45. nezt on

  bine,si dadaistii aia isi faceau ei gindirea in gura,dar ce era in capul lor!

 46. Alexei on

  – convins lumea
  + convins ca lumea

 47. Lorena on

  nezt: delirează liniştit în continuare. e evident, încă o dată, că nu ai înţeles nimic din articol – în concluzie, criticile tale sunt nule.

  alexei: uite care e diferenţa: există oameni care aruncă răutăţi nejustificate doar din plăcerea de a bârfi fără rost, sau de a denigra bloggeri populari şi a atrage publicul (genul de blogger analizat în acest post, şi motivaţia de bază constă tocmai în NEJUSTIFICAREA ACUZELOR şi LIPSA CAPACITĂŢII DE DIALOG REAL) şi oameni care remarcă şi analizează obiectiv acest tip de comportament (lucru pe care îl face CPB). Precum vezi, el nu zvârle cu adjective denigratoare şi insulte de doi bani către bloggerul A, B, sau C, nu nominalizează, ci descrie un anumit tip de comportament specific anumitor persoane. Studiu de caz, dacă vrei.

 48. Viski on

  1. da, da… asa de frumos e sa aberezi si sa generalizezi… uneori stau si ma minunez… a face portretul Blogerului e ca si cum ai face portretul Jurnalistului sau al Preotului… Exista un tip de bloger, onanist, extremist, loser sau egocentrist? nu. exista oameni si oameni… unii scriu pe blog pentru ca e trendy, altii o fac din pasiune… e scump sa editezi o revista… asa ca iti faci blog… te viziteaza 100 de insi (si aia in trecere, fara sa lase comentarii)? e super bine… e o zi frumoasa… daca eu am 6 comentarii si cezar paul badescu are 45… nu ma supar.. de ce? pentru ca ma numesc vlad viski… va spune ceva numele asta? nu.
  2. gramo e plictisitor si lipsit de coerenta, iar zoso e vulgar… nu stiu care e scopul sa publici pe blog niste linkuri catre niste chestii tehnice despre ultimele update-uri in legatura cu lumea electronica… nu stiu care e rostul blogului sau… e simplist, e imbecil si e inutil…

 49. nezt on

  lorena fii calma si culca-te.

 50. nenea cosmos on

  visky, rostul blogului este in primul rind exact ce este, un jurnal. fiecare isi defineste jurnalul cum vrea el, unul cu chestiuni incoerente DOAR din punctul tau de vedere, altul cu o insiruire de chestii tehnice si reclame. NU este problema ta cum e blogul altuia, take it or leave it.

  Este incredibil ca oameni ai anului 2007 nu admit diversitatea, mai ales pe cea intima.

 51. Viski on

  @nenea cosmos: blogul a depasit de mult timp latura intima, de jurnal online… fenomenului blogurilor a atins cote inimaginabile… dar.. sa stii k eu am dreptul sa comentez pe acest blog si pe blogul meu si pe multe alte bloguri despre orice… inclusiv despre dezaprobarea mea fata de un bloger… corect? si in al doilea rand… suntem deja in 2008…

 52. Lorena on

  Viski: Remarc o undă de rea-voinţă ambalată cu deja-clasicul „e-dreptul-meu-să-îmi-exprim-dezaprobarea”.
  S-o luăm pe căprării:
  Unu la mână, „portretul blogărului”. Unde văzuşi matale portretul blogărului? Eu, citind această însemnare, dau de titlu: „Caractere: blogărul ros de invidie”. Deja, titlul te contrazice. Darămite conţinutul. Deci, nu vorbim de „portretul blogărului”, ci DE UN ANUMIT TIP de blogger şi de UN MODEL IRITANT de comportament.
  Două la mână: văd că te contrazici. Dacă în prima parte erai pacifist şi „live-and-let-live”: „există oameni şi oameni etc. etc.”, în a doua parte scoţi mitraliera şi razi tot. Ăla-i plictisitor, ăla-i vulgar. Cum motivezi aceste adjective? Există mai multe variante:
  a) că aşa vreau eu, ce te bagi tu? e dreptul meu democratic să spun tot ce-mi trece prin cap.
  b) fii calm, şi nu scrie cu î din a, că mă deconcentrezi
  c) inclus în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
  Ei vezi, ăsta-i blogărul ros de invidie. Cel care acuză fără să ştie nici el de ce.

 53. c. p.-b. on

  Wow! Ati pus de-un Local Kombat in noaptea asta…
  V-am spus eu ca Lorena e printesa razboinica si ca nu e bine sa va puneti cu ea! 😀

  @ Alexei: Nu sint in nici o tabara, pentru ca nu sint blogar. Nu ma recomand niciodata astfel. Faptul ca scriu (si) intr-un blog nu ma face automat blogar (asa cum pe multi o carte publicata nu-i face automat scriitori). Blogareala reprezinta pentru mine un loisir, pe linga activitatile mele de baza. De-aia poate sint si asa relaxat in privinta ei. O fac de placere si atit.

  @ Viski: Specia „Caracterelor” este una clasica si a fost facuta celebra de un domn acum foarte multi ani. Se numea La Bruyere.
  Sigur ca exista oameni si oameni, cu totii diferiti (si toti egali 🙂 ), dar din cind in cind nu e rau sa ne jucam facind astfel de portrete-robot pentru anumite categorii.

  @ nezt: Problema pe care-o pui cred ca trebuie abordata mai intii paradigmatic si de-abia apoi sintagmatic. In alta ordine de idei, nu toata lumea stie ca Oedip (blogarul, nu fiul lui Laios si-al Iocastei) a scris despre intrebarea fondatoare la Patapievici. Fii si tu ceva mai putin implicit, daca vrei sa te intelegi cu lumea. (Sau poate ca tocmai asta nu vrei. 🙂 )

 54. tribanp on

  Blogerul ros de invidie nu prea are ce cauta in WordPress.Daca Gramo chiar vrea sa plece, eu sper sa se razgandeaca deoarece e unul pe care chiar imi face placere sa il citesc. keep going Gramo.

 55. nezt on

  Cu alte cuvinte,desi nu reusesti sa vezi o ierarhizare a paradigmelor,golesti „sintagmaticul” de drepturile lui si il subordonezi „paradigmaticului”.Mai bine zis,scuza judecatorului care (poate) achita criminalul locuieste in paradigma crimei si nu intr-o paradigma etica superioara.

 56. nezt on

  CPB, daca ASTAZI nu ai o obsesie etica te confisca ad-hocul sublim al primei paradigme intilnite…asta era comentariul meu la articolul tau.

 57. cristian4realinvest on

  Lasa pe altii sa aprecieze calitatea blog-urilor. Abtine-te de la obscenitati.Eu nu sunt aici pentru bani. Am. Nici pentru audienta. Am acolo unde-mi trebuie. Nici pentru o biserica anume. Am oglinda sufletului meu. Sunt aici pentru ceva discutii, ceva scandal virtual, ceva schimburi de idei si experiente de viata. La multi observ ca toate se rezuma la sex, bani, trivialitate, cretinism si idiotenie. Sa nu mai vorbim de politica.

 58. […] mi-a oferit ocazia de a citi un articol excelent scris de Cezar Paul-Bădescu. Aş putea să îi sugerez lui Gramo să-l citească, drept cuvântare […]

 59. permafrost on

  subscriu la ce a spus alexei. da ori aveti ceara pe ochi ori „nu sunteti parte a vreunei tabere” hehehe.

  @V, de aia sufli in iaurt acum? pt ca totul sta in a „ignora”? sau unii gandaci gen C sunt mai rezistenti?!

  @lorena, ultima data cand te-am vazut pe blogul curtezanei unde-ti era spada? sau ai primit-o odata cu republica?:)

  atata jalea gecii ca pleaca niste div-uri. duca-se. toata lumea stie sa fol google, rss samd. mai e putin si o sa se vb de „diaspora blogareasca”, de aia aciuiti pe cine stie unde de ura vremelnica care vai doamne, a cotropit si internautica. ca sa vezi, ca in viata de zi cu zi domne. ce bine. ca si asa traiscastia doar pt net hehe. asta cu ma doare la jucarie si ma duc sa o pansez in puncte ro e absolut penibila, si se pare ca orice blogher tre sa treaca prin ea ca sa ajunga la „maturitate” (hai sa fim seriosi), e ceva gen „boala copilariei”.

  vrea preputzu tau se se duca in .ro? da fara surle si batiste fluturande dupa ce si-au sters nasul altii in ele nu se poate? e pe dracu. ar fi si culmea. s-ar chema discretie. ptiu sa nu ii deochi.

  io nu sunt blogher caci joc in alta liga fata de dansii (multimea vida de blogheri si sferici blogoreici), dar daca aia vor sa se duca pe .ro jur ca le suflu in panze. vaaaaant la pupa. daaa sunt al dracu de invidios. am si un tremur la coccis cand ma gandsc ca nu o sa mai deschid rowp-ul fara sa le vad highlighturile de 2 lei. nu mai ramane decat sa sper ca isi baga dracu coada in wordpreot-ul romanesc sa nu mai vad titlurile alea de ma lasa in greturi in asteptarea pogararii harului peste mine pacatosul.

  oleaca de dicretie nu strica la nimeni. ah drace, iar am zis dicretie.

 60. Lorena on

  @permafrost: ultima oară când ne-am văzut, după umila mea memorie, am purtat un război de vreo sută de replici împotriva prostiei făcute grămadă. Şi culmea! eram de aceeaşi parte a baricadei. Şi – şi mai culmea! am încasat o doză bună de mu!e pentru că te-am susţinut – ce-i drept, şi tu ai încasat aceeaşi mu!e pentru că m-ai susţinut pe mine.
  Cu ocazia aia am cumpărat spada – o vindeau unii la reduceri – să retez din zbor alte tentative de mu!e. 🙂

  Acum nu înţeleg de ce te-a apucat hodorronc-tronc înverşunarea asta subită. Te ştiam băiat echilibrat.

 61. permafrost on

  de comentat da, ai facut-o. de razboi nu-mi amintesc (al tau adica, intrucat chiar era nevoie de dat cu ciocanu si tu erai doar cu naframa,ceea ce nu e de rau. m-a surprins sa te vad acum si pe unalt blog si shishul in mana). muie zici? c epot sa zic. ca imi pare rau pt tine? te exprimi de parca a fost o exp buna, de ti-ai luat sabie. stiu doar ca nu am incasat (a tacea pe limba mea de gheata nu inseamna galgal si nici pozitia capra). mai greu cu sulile sa penetreze permfrostu hehehe, desi sunt cativa jucatori la copca. insa devine boring. daca te referi la revelarea unora ca pizde proaste (asta fiind marea ispita a fiecari femei), eu o trec la capitolul iluminare. a mea adica. ca uite asa mai afli ce hram poarta cate unul/una.

  Acum nu înţeleg de ce te-a apucat hodorronc-tronc înverşunarea asta subită

  „subit”, „hodoronc tronc”. pai eu nu stiu de unde tragi tu cz asta. si unde vezi tu inversunare? aceasta remarca alaturi de „baiat echilibrat” arata ca ma confunzi. 🙂 ca sa nu zic ca iti sta aiurea cuvantul asta in gura :)). ti-am remarcat cateva comentarii pe ici si colo.

  in rest, numai de bine, si prafului ii sta bine fie pe sifonier fie pe la praguri, altfel, ridicat in vant poate duce la „orbiri” 😀

  am incheiat offtopicizarea insemnarii omului.

  fiti sanatosi.

 62. dadatroll on

  Doo chesti:
  – una, ce inseamna dadaist? Ca am citit in comentarii ca cineva e dadaist, si si mie mia zis cineva ca sunt dadaist, dar nu stiu daca e injuratura sau e de bine?
  – ce sa intamplat cu blogrollul lui Badescu? Ca a zis cineva ca sa schimbat, dar eu tot acolo lam vazut inainte.

 63. Lorena on

  @permafrost: eram doar cu năframa? hm… anumită lume mă acuză şi acum că i-am spurcat blogul. cu toate că, între noi fie vorba, am fost singura din discuţia aia care a menţinut un ton civilizat şi n-a degenerat în ţăţisme…

  prin mu!e nu înţeleg că ne-a bătut cineva la argumente (nici nu aveau cum, fie vorba între noi 😉 ), ci la faptul că ni s-a făcut dedicaţia aia de pe youtube care ne invita s-o luăm… că noi n-am luat-o nici atunci, şi nici de atunci încolo, a fost opţiunea noastră.

  Faptul că mi-am luat sabie ar indica mai degrabă că a fost o traumă, care m-a determinat să mă înarmez ulterior. Plăcerile te dezarmează, din câte ştiu eu; experienţele negative sunt cele care te fac să îţi pui coif şi platoşă.

  Îmi pare bine să te revăd după atâta timp; eu te-am invitat de atunci să te desfăşori şi pe blogul meu, dar nu am prezentat interes. Şi cu asta, am încheiat şi eu offtopicul.

 64. fanitza on

  @dadatroll

  conform dicţionarului explicativ online:

  DADAÍST, -Ă, dadaişti, -ste, adj., s.m. şi f. 1. Adj. Alcătuit după principiile dadaismului; privitor la dadaism. 2. S.m. şi f. Adept al dadaismului. – Din fr. dadaïste.

  dacă de la mine ai auzit… e de bine. nu e decât un joc de cuvinte.

 65. Viski on

  „Înainte de a fi ros de invidie, blogărul începe prin a-şi deschide – ce altceva? – un blog.”… asadar… analiza simpla: titlul e „caractere: blogarul ros de invidie”… insa prima propozitie contrazice titlul. apare titlul de „blogar”… nu apare blogarul ros de invidie, caci se precizeaza mai inainte ca blogarul ajunge intr-un final (dupa ce isi deschide blog) sa fie ros de invidie… atat… caci daca as incepe sa comentez tot articolul, ar iesi urat… daca la bruyere compune „caractere”, c.p.b. nu reuseste decat sa fie o slaba imitatie a ceea ce nu prea are legatura cu modernismul…

 66. c. p.-b. on

  @ tribanp: Nu are ce căuta, dar caută. WordPress-ul nu-i Nirvana. 🙂

  @ nezt: „ad-hocul sublim al primei paradigme intilnite”? Asta, dacă ne coborîm în mundan, dacă luăm în discuţie Dasein-ul, dacă privim omul ca pe o fiinţă-aruncată-în-timp etc., trebuie să fie prima experienţă amoroasă, nu? Prima noapte de dragoste şi ultima de război. 🙂

  @ cristian4realinvest: Să mă abţin de la obscenităţi? Da, să trăiţi! Atunci schimbăm ordinea: ultima noapte de dragoste şi întîia noapte de război. Servesc patria! (Nu-i aşa că războiul nu e deloc obscen?)

  @ permafrost: Trimiterea la postul lui Gramo e un later edit al postului meu. După ce am scris, s-a întîmplat să citesc chestia aia pe blogul lor şi am făcut o trimitere.

  @ dadatroll: Dar „troll” – ştii ce înseamnă? Ca despre căluţul dada văd că ţi-a povestit fanitza.

  @ Viski: Nici La Bruyere nu prea are legatura cu modernismul. De fapt, nu are deloc. (Sau chiar asta voiai sa zici? – e greu de înţeles din felul confuz în care zici…)
  Îmi dau sema cît de urît poate să iasă cînd începi tu să comentezi. lol

 67. dadatroll on

  Deci eu de aia nu ma uit in dictionar ca casa intelegi un cuvant trebuie sa te uiti la alte cuvinte. Deci ce e curentul dadaist? Eu am auzit de ala continuu si ala alternativ, si am auzit ca mai este unul trifazan care se foloseste mai mult la fabrici. Dar de curentul dadaist nu am auzit. Poate se invata dupa clasa a saptea? Deci ce e?

  Dar e bine daca e de bine si nu e de injuratura, ca eu nu am facut nimic rau ca sa ma injure blogari.

  Si tot nu stiu de ce spuneti ca sa schimbat blogrolul ca tot acolo e pe prima pagina, in dreapta ca intot dea una.

  Si troll nu stiu ce e. Si lam cautat si in dictionarul ala online si nici acolo nu e. Noroc ca nu e, ca parca vad ca trebuia dupa aia sa ma uit la alt cuvant ca sa inteleg ce inseamna, si apoi la altul si tot asa. Norocul meu.

 68. v on

  @perma: „totul sta in a “ignora””
  asa-i, cu precizarea ca io cind ignor pe cineva nu-l tratez cu tacere. 😉

 69. nezt on

  CPB,”ad-hocul sublim al primei paradigme intilnite” este conjuctura dopata pe care ti-o creezi pentru a te putea compromite justificat…este un segment de existenta care se zavoraste cu infrastuctura intelecta cu tot si prefera sa nu mai raspunda la intrebarea fondatoare,despre care mi-a facut o deosebita placere sa discut cu Oedip…nu si cu Lorena…ps.dadatroll, dadaist e sigur de bine..m-am informat.

 70. permafrost on

  (v)eule, vezi daca nu-ti definesti termenii? 😛 daca ma lasi pe mine sa zugravesc „tacerea” nu-ti iese, caci am un pantene f posomorat. ar fi ca si cum mi-as da de 2 ori dreptate. m-as preaindreptatii si nu e frumos, la prea trebuie sa fie doar fericitii.

  ce am vrut de fapt sa iti spun prin intrebare (iata ca sunt si ontopic si promit sa nu mai fac) e ca panaceul asta are sorti de izbanda doar pe vreun mess. in viata, ce te deranjeaza nu poate fi ignorat, nu fara a aduce grave daune unor simturi de altfel nevinovate pentru ale lor trairi. tu ai schimbat notiunea de a „ignora”. asa, lumea e plina de oameni ce se urasc iubindu-se, de taceri vorbite, de plecari sosite, de minciuni adevarate si altele fara numar. ;). si pana i se duce aluia frecatoarea, pariu ca tu/el/ala/aia se dau utza in vene agatati de usa baii.

  nu sa te deranjeze este grav (ba chiar e semn de sanatate) ci ceea ce faci ca urmare a deranjului. invidia btw? hehe, pai e sora fara putza a geloziei. astea sunt ca si veninul. poti face „medicamente” sau sa te lasi paralizat de ele. cate din progresele omenirii nu au in spate „invidia”? gelozia nu inseamna doar othello barbierind gatlejuri, ci mai poate fi si sentimentul care il ajuta pe un om sa protejeze ce este al lui.

  uneori punem povara cuvintelor mizeria umana – care e din alt film – acestea deja fiind cu buba faptului ca sunt inventate tot de omul ala, invidios, gelos, putred, intolerant, zgarcit, laxist si cu alti negi asemenea.

  lorena, am mai trecut pe la tine. nu imi place 360. in rest, comentez destul de rar serios. mai mult cand e caz de bascalie si de scuipati (mai vrei sa prezinti interes?:D). oricum nu m-as putea desfasura, eventual contracta, caci sunt subzero 😛

  si iar ontopic, uite, eu il pizmuiesc pe stapanul blogului pt ca face diving. dar am sa imi ascund neputinta dupa „eu nu vreau sa fiu ca ei”. asa ca nu o sa fac scuba nici de-al dracu, hehehe si uite asa, am sa raman…rece.

 71. Lorena on

  serios? ai mai trecut pe la mine, m-ai privit din depărtare şi ai plecat neştiut, nevăzut, neauzit, necunoscut? iar eu nu am tresărit nici măcar o clipă, n-am intuit o privire aruncată de undeva, nu se ştie de unde, de cineva, nu se ştie cine…
  …bun, dar intru iar în offtopic. poate ne vedem în 2009, cine ştie pe care blog.

 72. v on

  ba io mi-i am definiti. termenii. 😉

 73. balauru on

  datatroll e asa de funny, umor de calitate:

  zice:

  „Si troll nu stiu ce e. Si lam cautat si in dictionarul ala online”

  baaaa, de ce ti-ai zis atunci datatroll? sa sune bine? Bine ma ma culule, ia spune tu, sa intelegem ca greselile de gramatica ale matale sint din cauza ca ai cautat gramatica dar n-ai gasit-o in dictionarul online? ( a propos, on line sau online?) 🙂

  dar te iertt, umorul tau e aproape la fel de reusit ca al lui Garcea ala, cind nu e prea entuziasmat. 🙂

 74. dadatroll on

  Mersi balauru, sa sti ca lucrez la umorul meu, ma gandesc la care sa fie poanta, nu scriu nu mai asa.

 75. v on

  (balauru, nu pot sa cred ca n-ai inteles, asa garcea cum e, caci chiar e; inca mai sper ca te prefaci.)

 76. balauru on

  nam inteles bre eu este un tr oll adevar at 🙂

  ros de in vidie 🙂

  a propos, ma roade invi dia ca basarabeanca aia cu trenul ei e pe primul loc. Cezare ce zici de traficul la ea la basaroblogroman? cred ca azi trece de 6000 de vizite.

 77. v on

  ah, de fapt stai, ca m-am prins intre timp: la cum o tot tiraste, e un troller… 😀

 78. daniel on

  eu cred ca intru in categoria descrisa de cezar, nou pe blog, ros de invidie mai putin, dar oricum dornic nu de faima ci de ..sa-i zic audienta, recunoastere.. dar e normal ca fiecare sa se considere unic,fenomenal,buricul pamantului..
  Problema e ca doar unii sunt cu adevarat talentati.. restul sunt de umplutura, caci cineva trebuie sa-i citeasca si pe cei buni.
  Eu pana acum citesc si – uneori – incerc sa-mi pun cat mai bine unele pareri pe ecran.

 79. […] (dacă nu, el ştie că s-a inventat copy/paste), trollul aberează. De aici, evoluţia lui decurge aşa cum a descris aici Cezar Paul-Bădescu,  transformându-se dintr-un troll agasant într-unul „ros de […]

 80. […] post a aparut in urma unuia mai vechi a lui Cezar Paul Badescu. Poate oricine sa-l citeasca si sa-si dea cu parerea. Trebuie sa recunosc ca blogger-ul Badescu imi […]

 81. […] Cezar Paul Bădescu (eh, ce vremuri… disputele noastre despre Isus ), de data asta despre blogărul ros de invidie:. Blogărul nostru stă cu ochii pe statisticile blogului şi acestea nu-i spun lucruri care să-l […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: