Cablurile de la “10 pentru România” dăunează grav elitei

Numele violonistului Sherban Lupu e cunoscut pe toate marile scene ale lumii.

Muzicianul, stabilit în Statele Unite, a venit săptămîna trecută să concerteze în România. A ţinut un concert joi, la Ateneu, dar pe cel programat sîmbătă nu l-a mai putut onora. In drum spre Ateneu, s-a împiedicat de unul dintre cablurile folosite la transmisiunea de la “10 pentru România”, lăsat aiurea pe trotuar. In cădere, a încercat să-şi protejeze vioara (un instrument de secol 18). Rezultatul: patru fracturi la mînă.

Ca urmare a acestui accident, cariera concertistică a lui Sherban Lupu se prea poate să se încheie definitiv. Oricum, cîteva luni de acum încolo, nu-şi va mai putea onora contractele (în februarie urma să imprime în SUA un CD Enescu, iar în mai era programat să cînte pe scena Filarmonicii din Shanghai).

Din cîte am aflat, nu este singurul om de cultură care s-a împiedicat de acel cablu. Patapievici a păţit-o şi el – e adevărat, la el nu a fost aşa de grav.

Nu că e ironic? Vorbim de emisiunea “10 pentru România” care, cică, stabileşte care ne sînt elitele…

Anunțuri

10 comments so far

 1. INconstantIN on

  Sigur ca da… Elitele pe care le aleg ei si care le convin lor:)

 2. cezarpaul on

  Da, show-ul asta de televiziune e o mare timpenie. E o intreaga amestecatura a la Tatulici, cu tot felul de personaje de calitate indoielnica recomandate drept valori.

 3. vasgar on

  mare agitatie provinciala si alegerea asta nesfarsita a Dream Team-ului romanesc…
  Tatulici reuseste intotdeauna sa ma plictiseasca/oboseasca in primele minute ale show-lui, asa ca ma scuteste de emotii…
  imi pare rau pt violonist.

 4. anaayana on

  Mie mi-a placut Melania, era atât de albastră 😉

 5. raulnecesar on

  ironic ar fi sa nu-i dea in judecata

 6. catalina.george on

  Cam da, raulnecesar.
  Fir-ar sa fie, m-a ingrozit intimplarea asta. Sa se incheie atit de stupid cariera unui violonist de exceptie. Sper ca nu va fi cazul, totusi, sper sa i se refaca mina si sa mai poata cinta.
  Cezar, de fapt nici nu stiu ce sa mai spun la postarea asta a ta. E stupida intimplarea, e cu substrat, e asa … de-mi sta mintea in loc.

 7. scorpse on

  dar des[pre oamenii simpli care se ipiedica de aceset cabluri nimic ?
  adik terbuie sa fii celebritate, si sa ti se intample ceva ? cati oare nu s-au impiedicat de aceste cabluri ,si au patit diverse. Si… nimic.

  daca respectivul violonist ii da in judecata..poate castiga…altul..imposibil…neglijenta sa, nu se uita pe unde merge.

 8. dadatroll on

  Dar nu a mai fost alt shou 100 pentru Romania si a iesit Ceausescu 11?

 9. cezarpaul on

  Din ce i-a declarat Sherban Lupu colegei mele de la „Adevarul„: „Nici măcar nu ştiu dacă voi mai fi la fel. Mă gândesc că cineva ar trebui să suporte repercusiuni. Nu e vorba numai despre mine, care vin din America, care dau concerte. Este vorba despre această lipsă de respect faţă de cetăţenii Bucureştiului, ai României. Nimănui nu-i pasă de ei. Se fac concursuri în care se dau premii inventate, fără substanţă, iar oamenii cad pe stradă, pe cablurile lăsate nesemnalizate, la voia întâmplării. Asta este condiţia cetăţenilor în România de astăzi. Intenţionez să dau curs indignării mele.
  (…)
  Repet, nu e vorba numai despre mine. După mine a mai căzut o doamnă, Horia Patapievici mi-a dat telefon că s-a împiedicat şi el. În ce fel de gaură trăim? Cine merită premiile astea când cetăţenii sunt batjocoriţi astfel?”

  Deci ii va da in judecata (va trebui sa vada pe cine, ca Realitatea TV si Electrica isi paseaza reciproc raspunderea). Si nu, nu vorbim numai despre vedete.

 10. Smilla on

  nu cred!!! ce intamplare stupida, bietul om… Eu sper sa-si revina si sa fie ok cariera lui concertistica. La o adica se putea impiedica si de bordurile lui Videanu, sau putea sa cada intr-un canal „uitat” deschis in fata Ateneului. of.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: