Urîţenia

Psihologii au descoperit că există o afecţiune psihică numită ”dezordine corporală dismorfică”, de care suferă aproape 2% din populaţia lumii. Această boală se manifestă prin obsesia pentru propria urîţenie. Poporul nostru a găsit de mult timp un tratament pentru dezordinea corporală dismorfică. Zicerea ”bărbatul trebuie să fie puţin mai frumos ca dracul” rezolvă multe. Pe de altă parte, se spune că româncele sînt niște femei frumoase… (Aşa o fi? Sau e şi asta o formă de ”tratament” împotriva dezordinii corporale dismorfice?)

Anunțuri

32 comments so far

 1. raluk68 on

  Da, esti carcotas! 🙂
  Oameni „din lumea larga” mi-au spus ca est-europencele sint cele mai frumoase femei de pe planeta. :))
  (Si eu i-am crezut! 😀 )
  Tu ce crezi?…

 2. cezarpaul on

  Deci est-europencele, nu romancele in mod special.
  Am auzit pe multi, din alte tari, laudindu-se ca femeile lor sint cele mai frumoase din lume. (Lasa ca nu prea inteleg nici generalizarile astea…)

 3. Georgia on

  Mă întreb de unde a pornit: femeia=sexul frumos, iar bărbatul=sexul tare. 🙂 O ţine tot de etosul naţional?

  Nu ştiu cine a scos-o pe aia cu „bărbatul trebuie să fie puţin mai frumos ca dracul”. Presupun că o femeie care avea nevoie să se consoleze. Sau o „bătrână înţeleaptă” care-i explica fiică-sii că, n-are de ce să se plângă de bărbatu-său, în loc de „putea fi şi mai bine”.
  Dar sunt absolut sigură că pe „dracul”, nu l-a văzut niciodată. (Sau l-a văzut după ce-a zis-o!)

  Iar pe-asta cu cele mai frumoase femei din lume, ei, e discutabilă. Doar ştim „că-i frumos ce-mi place mie!”

  O mai ştii pe-aia cu „Idealul meu în viaţă e femeia cu mustaţă”? Nu e chiar de râs: se poate referi la Frieda sau la un bărbat camuflat. Hai, că-i de râs! 🙂

 4. Georgia on

  * Frida

 5. :)) on

  Apoi referitor la frumusetea romancelor si la mustata: a fost la discovery la un moment dat o emisiune in acest sens. Era o doamna cu o mustata… orice june ar invidia’o…:))

 6. Alexei on

  Trec peste faptul ca nu sunt foarte increzator in psihologi…

  Asta-i o problema recursiva*, imho. Credinta asta, evident te urateste si, pe masura ce te uratesti, convingerea ca esti urat e mai puternica.

  As a side note: diferenta dintre problema asta si una informatica e ca cea din urma se termina printr-un stack overflow si doi-trei Dumnezei de partea cealalta a monitorului, in timp ce prima rezulta in conturi pe hi5, si alte alea sociale, nopti pierdute pe diverse retele de discutii (Undernet, YM, alt.dating.*), emo si tigari K*ent sau punk si stupefiante, idiot’s guide to socialsim, guerilla warfare, bombs made easy, practical guide to suiciding, kill yourself: how to etc.

  * Pentru a intelege recursivitatea un individ trebuie sa inteleaga mai intai recursivitatea.

  😀

 7. Alexei on

  A, mi-am amintit – am, oarecum, o problema. Cunosc o foarte frumoasa tanara care e obsedata de – ntz! – frumusetea ei. E drept ca nici eu nu o privesc cu alti ochi, dar exista vreun tratament impotriva frumusetii? 😀

 8. Lorena on

  Eu fac faţă cel mai simplu acestei probleme: îmi asum urîţenia ca pe un dat natural, şi nu încerc să mi-o neg. 🙂

 9. dadatroll on

  Romancele sunt cele mai frumoase femei din Romania. Dupa unguroaice.

 10. balauru on

  „Această boală se manifestă prin obsesia pentru propria urîţenie.”

  din cauza asta, obsedatii astia au o vorba: nu sint frumos dar sint prost. 🙂

  romancele sint frumoase dar cam fraiere, iubesc barbati uriti. de exemplu Hormonica pe Virinel.
  Dar macar il imbraca ca pe un cersetor.:-)

 11. balauru on

  am uitat sa zic ca eu sint si frumos si destept si talentat si nu ma obsedeaza decit ce coniac bun beau diseara. 🙂

 12. gramo on

  „femeile lor” – mda, ca si cand femeile n-ar fi persoane, ci un fel de bogatie naturala; stia tanti aia ce stia cand te acuza ca esti misogin!

  p.s.: just kidding! 🙂

 13. cezarpaul on

  @ Georgia: Poate pentru ca sexul femeii e frumos. (?!) 🙂
  La chestia cu “e frumos ce-mi place mie” m-am gindit si eu. Noi, de exemplu, ne dam in vint dupa ciorba de burta (ma rog, unii dintre noi – cei mai multi). Asta pentru ca ne-am obisnuit cu ea, am crescut cu ea, ne-am format gustul cu ea. Strainilor, in schimb, le intoarce stomacul pe dos.
  @ :)): Vrem sa o cunoastem si noi! Vrem si noi!! 🙂 Idealul meu in viata…
  @ Alexei: Si eu cred ca frumusetea trebuie tratata. E contra naturii.
  Lasind gluma la o parte, ai observat ca nimeni nu vorbeste de una dintre cele mai raspindite discriminari – cea pe criterii de frumusete/uritenie?
  @ Lorena: Haida de!
  @ dadatroll: Rezon! Ai auzit, Lorena?
  @ balauru: In Bavaria, am vazut multe cupluri pe strada cu femei balabuste si barbati atletici si foarte bine facuti. Si se iubeau cu foc (barbatilor se pare ca le placeau astfel de femei). Deci la ei era viceversa – barbatii erau mai misto decit femeile.
  @ gramo: “femeile lor” reproducea, in stil indirect liber, ceea ce spuneau ei (”femeile noastre”). Altfel, ramine cum am stabilit: sint misogin, daca nu chiar mai rau (pacatele mele!). 🙂

 14. cezarpaul on

  Am vorbit in seara asta cu amicul Vasile Ernu, care s-a intors de curind de la Moscova. Fara sa stie de post-ul meu, el imi zice la un moment dat: ”E adevarat ce se spune, ca romancele sint mai frumoase. In Romania, media este mai ridicata. La rusi, cele mai multe femei sint obisnuite – nici prea-prea, nici foarte-foarte. Vezi in schimb, din cind in cind, niste femei de ramii cu gura cascata, de te intrebi cum poate sa existe asa ceva.” La ei se pare ca sint mai putine femei frumoase, dar poti sa ai sansa (sau nesansa) sa dai peste unele incredibil de frumoase.

 15. Alexei on

  Ei, la asta nu m-am gandit. Nici nu-mi amintesc vreun caz de genul asta. In schimb imi aduc aminte cand strigam in copilarie (ca tot citesc Baiuteii) „avion cu motor, ia-ma si pe mine-n zbor, nu te iau ca esti mic si te cheama Polonic”. Nu e chiar atat de inocenta copilaria, vasazica.
  Si am mai observat ca in [unele] filme (d/a sau nu) cei grasi si mici de inaltime (indesati) sunt mai putin capabili decat partenerii lor slabi si inalti. Ex. Pinky and The Brain, Two Stupid Dogs, Stan si Bran 😀

 16. cezarpaul on

  @ Alexei: Chestia e ca, in viata de zi cu zi, oamenii frumosi sint favorizati, iar cei uriti defavorizati. Intre un tip urit si unul frumos (amindoi avind aceleasi abilitati profesionale), va promova intotdeauna cel frumos. Nu vorbesc, desigur, de meseriile care cer o infatisare frumoasa – actor, fotomodel etc. Ma refer chiar la meseriile simple, astea pe care le facem noi, muritorii de rind.

 17. manoland on

  @cezarpaul: confirm si eu, daca imi e permis, spusele lui Vasile Ernu, dar referitor la Ucraina. Am fost la un congres studentesc prin 2001, cand si hormonii mei erau la un maxim (asta pentru rigurozitatea stiintifica). Exact aceeasi observatie: in medie, cam ca in RO, dar din cand in cand… vedeam niste fete sau femei care nu doar ca iti opreau respiratia, ci iti aboleau controlul asupra picioarelor si muschilor fetei. De cateva ori era sa dau cu capul de stalpi uitandu-ma dupa ele, m-au si claxonat cateva masini ca ramaneam blocat pe trecerea de pietoni si tot asa.

  N-am mai avut ocazia sa merg in spatiul ex-sovietic, dar poate numai pentru aceasta „clatire a ochilor” si tot ar merita.

  Bine, nici romancele nu sunt deloc de aruncat, mai ales acum, pentru ca unde ma aflu (US) fast-food-ul a facut si face multe victime. Plus lipsa de gust, plus amestecul de culturi si de mirosuri.

 18. Georgia on

  Cezar, you made my night! 🙂 (sau ar fi fost mai nimerit să spun: Mă duc la oglindă! 🙂

  (De ce aproape toată lumea consumă ciorbă de burtă?! Mie mi se întoarce stomacul pe dos.)

  Din păcate, cam aşa e. Cei urâţi sunt defavorizaţi. E tare nedrept. Ştiu oameni de acest fel, sclipitori. De fapt, nici nu-i mai văd aşa cum sunt.

 19. balauru on

  „In Bavaria, am vazut multe cupluri pe strada cu femei balabuste si barbati atletici si foarte bine facuti. Si se iubeau cu foc (barbatilor se pare ca le placeau astfel de femei). Deci la ei era viceversa – barbatii erau mai misto decit femeile.”

  Germanii sint pe cit de perversi pe atit de ciudati 🙂 …just kidding. Nu e mai bine ca Gramos? Ea frumoasa si slaba, el un tigru erotic cu cioc de tap, slab si sexy? …si filozof? Niciodata nu sint obsedati de nimic, poate doar de bebelusul lor care se plimba prin balcon, uneori…

 20. Lorena on

  Balauru: Şi mie mi se par gramoşii un cuplu incredibil de atrăgător. Dar să nu le spuneţi, da? 🙂

 21. vio on

  eu ştiam de la mama că turcilor şi în general musulmanilor le plac aşa, să zic, damele mai plinuţe.
  e drept că le remarci pe stradă prin statura impozantă şi sacul pe post de îmbrăcăminte, bonus fularul în păr.
  pliz luaţi acest comentariu drept ceea ce este şi nu ca un îndemn la duşmănia între sexe, popoare, religii şi kilograme! 😛

 22. cezarpaul on

  @ manoland: A propos de femeile din fosta URSS, am auzit de mai multe ori zicerea ca georgiencele ar fi cele mai frumoase femei din lume. Gruzinele, adica. Acum citiva ani, am cunoscut un scriitor gruzin, l-am intrebat asta si el a ridicat din umeri. Nu parea foarte convins. 🙂
  @ Georgia: Vezi rindurile de mai sus. Esti si tu gruzina?
  @ balauru, Lorena: Ehei, vad ca multi au fantezii cu Gramo!… Si mai e si vio pe-acolo, faţă de care Gramo-boy are si el oaresce fantezii (dupa cum a marturisit la un moment dat). Deci lumea lui Gramo e plina de fantezii. 🙂
  @ vio (despre ea e vorba 🙂 ): Chestia cu musulmanii e adevarata. In caminul din Grozavesti aveam vecini arabi si chiar si ei spuneau ca le plac femeile plinuţe – daca nu chiar mai mult decit plinuţe. Oare unde ti-ar spune arabii ca sint cele mai frumoase femei de pe Pamint? (Poate in SUA? 🙂 )

 23. Georgia on

  „Georgia ridică din umeri.” 🙂
  (Înclin să cred că-s a lui Ray Charles…)

 24. vio on

  am impresia că nu s-au pronunţat care din gramo (dacă nu amîndoi) fantazează cu mine. şi eu nu-i întreb!
  misterul ăsta îmi dă puteri:)

  (nou ofens evribadi!!!)

  să revenim la urîţenie. io nu-s urîtă, da am coşuri.
  (este că la aşa un comentariu nu se aştepta nimeni?) 😀

 25. cezarpaul on

  @ Georgia: Daaa? Stii ca Ray Charles a fost un mare Casanova… Si cred ca era si un foarte bun amant, ca avea simtul tactil foarte bine dezvoltat, nu?
  @ vio: Dar tu n-ai fantezii cu ei? (ca ma gindesc ca trebuie sa fie o chestie reciproca…)
  Din cite am vazut in poze, nu esti urita, intr-adevar. Iar cosurile nu se vad in poze (le-ai sters in Photoshop? 🙂 ) Pe de alta parte, cosurile nu-s o problema, ca se vindeca.

 26. vio on

  cezar, n-am (deocamdată) fantezii cu ei, dar nu e niciodată prea tîrziu! 😀
  coşurile cică se liniştesc după pubertate (haha) sau cu sexu (hahaha) sau renunţînd la ciocolată, alune, care nu este cazul 😀 (plus ţigări, băutură, femei 😛 😀 )
  în photoshop nu se şterg decît pistruii 😀 😛

 27. gramo on

  da, era limpede ca reproducea, a fost o gluma nevinovata 🙂

  p.s.: am citit toate comentariile 🙂

 28. gramo on

  da, era limpede ca reproducea, a fost o gluma nevinovata 🙂

  p.s.: am citit toate comentariile 🙂

 29. gramo on

  sry pentru duplicat; de emotie! (si fiindca prima data daduse wordpress-ul o eroare 🙂 )

 30. Georgia on

  Cezar, daaa! Plus că, având simţul tactil dezvoltat, se pricepea de minune şi la masaj! Şi mă găsea atât de uşor! 🙂

 31. anaayana on

  Pana si fotomodelellor le trece prin cap ca ar putea fi de fapt urate. Am vazut un astfel de documentar mai demult.

 32. loretta on

  voi sinteti foarte amuzanti…nu stiu despre ce femei frumoase vorbiti din romania eu nu le gasesc frumoase,si nici sotul meu cu care am trait in bayern le gaseste plictisitoare pe romancele noastre ,in afara de mine binenteles..zice ca eu sint si mai plictisitoare am glumit…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: