Bogdan Chirieac e ca o floare…

…ghiveciul în care-a crescut e făcut din dosare.
(Aşa ar putea suna balada fostului ziarist de la ”Gândul” – cu rimă imperfectă, ca-n orice baladă.)

Aseară, la emisiunea lui Turcescu, omul juca rolul ăluia care nici ustoroi n-a mîncat, nici gura nu-i miroase. Îl juca prost, pentru că se vedea de la o poştă cît e de şifonat.

În primul rînd, gura lui Bogdan Chirieac miroase de-ţi mută nasul, iar primii care au fost păliţi de această duhoare au fost cei de la CNSAS, cînd i-au văzut dosarul. (Păi cum altfel? Unul care nu era de-al băieţilor ar fi putut să facă afaceri cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale?).

În al doilea rînd, e normal să fie şifonat, pentru că treaba nu-i pică deloc bine. Cineva îmi spunea zilele trecute: ”La milioanele lui, îl doare undeva că nu mai e marele jurnalist şi lider de opinie!…” Chestia e că-l cam doare. Motorola avea nevoie de el ca agent de influenţă, nu ca simplu acţionar. Apoi, cei care-l cunosc pe Bogdan Chirieac ştiu că omul are gînduri mari. Îi place ca lumea să se uite în gura lui, să fie admirat, să deţină puterea. De fapt, ţelul lui ascuns a fost întotdeauna să ajungă în politică.

Povestea de acum nu i-a dat peste cap planurile, ci doar i le-a întîrziat. Pentru că în politică tot va intra pînă la urmă!

Anunțuri

5 comments so far

 1. asklepios cuceritorul on

  Asta ma intere.
  Bogdan Chireac mizează pe prostia noastră. Hai să vedem cum.

  1) Firma dînsului e reprezentantul exclusiv al Motorola, iar numele Motorola, susţine Chireac, e o garanţie a corectitudinii. Oare ne crede ramoliţi? Ne aducem foarte bine aminte de murdara “Afacere Motorola” a generalului Atanasie Stănculescu.

  2) Nu înţelegem valorile economiei de piaţă, susţine Chireac. Întrebat ce înseamnă economie de piaţă, el răspunde: “Afaceri legale”. Ete, na. Păi n-aveau firme occidentale afaceri în URSS? Şi aia era economie de piaţă? Ori în Venezuela, nu se fac afaceri legale, fără a fi totuşi tipice pentru o economie de piaţă? Ştim cu toţii că nu există economii de piaţă pure. Specific pentru o economie de piaţă este în primul rînd concurenţa, adică un număr mare de producători şi un numar mare de consumatori. În practică există domenii în care acest deziderat nu poate fi împlinit. Asta nu înseamnă că excepţiile ar fi exemplare pentru economia de piaţă.

  3) O altă ofensă la adresa oricărui om raţional e felul în care Bogdan Chireac explică de ce a trecut-o pe mama sa ca proprietara a acţiunilor deţinute în realitate de el. Spune că a aflat că există o lege care dă dreptul SRI-ului să asculte fără mandat telefoanele celor care fac afaceri cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale. Mai mult, adaugă că i se pare normală respectiva lege, fiind vorba de siguranţa naţională. Se face că nu vede concluzia. Anume, că s-a sustras unor verificări nu doar legale, ci şi considerate de el însuşi ca normale.

  4) Mai e şi naivitatea jucată. Susţine că nu a informat pe nimeni de la ziarul la care lucra despre afacerile sale deoarece erau absolut legale şi, în consecinţă, n-a considerat că ele ar putea interesa ziarul în vreun fel. Aici doreşte să ne convingă că e tîmpit. Orice ziarist român, cît de mediocru ar fi el, îşi dă seamă că o asemnea afacere o dată dezvăluită ridică numeroase suspciuni.

 2. dadatroll on

  Bogdan asta Chiriac nu a lucrat si la Europa Libera?

 3. romaniagri on

  Interesant e ca toti (jurnalistii) il tot intreaba pe Chireac ce si cum. Cei care cheltuiesc banul public nu’s. Mereu stau pe invisible!? Prost e cine da nu cine cere.
  Ca tot veni vorba, cred (eu) ca diferenta dintre comunicarea pe care o faci aici si cea de pe Mess (un post mai vechi) e ca acolo n-ai timp. Sa gandesti, sa aranjezi si sa corectezi raspunsurile… Altfel e cam tot acelasi lucru.
  Si o nedumerire a mea refertor la CV-ul tau de pe MSN pe care l-ai scris doar in engleza, e adresat companiilor vorbitoare de limba engleza?

  In rest scrii bine 🙂

 4. cezarpaul on

  @ asklepios cuceritorul: Rezon! Cred ca ai punctat foarte bine.
  @ dadatroll: Intr-o alta viata, facea emisiunea ”Metronom by request”. Iar Europa – ca Romania – poate fi si Libera. 🙂
  @ romaniagri: Prost e cine da, e-adevarat, dar asta e deja o alta problema, care poate fi abordata separat.
  Cit despre CV – m-am gindit ca daca n-am nimic tradus in engleza din scrierile mele, macar ceveul sa fie… Si da, n-ar strica sa ma angajeze vreo multinationala, ceva. Trag nadejde sa o faca McDonald’s. 🙂

 5. CRISTIAN SIRB on

  Eu apreciez ca nimeni nu l-a pomenit pe Cristian Tudor Popescu. De obicei, in asemenea cazuri, nu se scapa ocazia de a improsca noroi in dreapta si-n stanga.

  Eu zic ca inainte de a avea discutia pe subiectul „ziaristi favorizati” sau „corupti” mai bine am deschide tema „ziaristi prosti”.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: