Securiştii noştri, mai securişti decît ai lor

Ca un făcut, turnătorii scoşi la lumină sînt aproape numai din rîndurile fostei opoziţii anti-ilieşciene. Aţi văzut vreun personaj politic de la PSD dat în vileag de CNSAS că a făcut poliţie politică? Sau (în afară de Ilie Merce) de la România Mare, partid de altfel cu mare drag de Securitate?

Ieri, CNSAS a hotărît că Mitropolitul Banatului Nicolae Corneanu a făcut poliţie politică. (Nicolae Corneanu a fost singurul conducător al Bisericii care şi-a exprimat la începutul anilor ’90 opoziţia faţă de Iliescu şi admiraţia pentru Regele Mihai.) E adevărat, el şi-a mărturisit colaborarea încă din 1990, dar, ca în cazul lui Paleologu, se pare că a făcut ceva mai mult şi mai urît decît a fost dispus să mărturisească. Indiferent de atitudinea ok a lui Corneanu de după Revoluţie, decizia CNSAS mi se pare corectă – mai ales că ei se bazează pe documente.

Tot ieri, CNSAS a dat verdict de necolaborare unui număr de şapte prelaţi, printre care se află şi episcopul de Argeş, Calinic. E adevărat, eu n-am cercetat dosare, dar am făcut şcoala şi liceul în Piteşti, iar acolo erau cunoscute pe vremea lui Ceauşescu prietenia la cataramă a lui Calinic cu Nicuşor Ceauşescu şi chefurile monstruoase pe care le făceau.

…Dar poate că CNSAS are din nou dreptate (că se bazează pe documente…), iar lumea care vorbea pe la colţuri de faptele de vitejie ale lui Calinic e rea şi clevetitoare.

Anunțuri

2 comments so far

  1. Alexei on

    Amu or fi avand relatii pe la conducerea CNSAS ori chiar mai sus.

  2. v on

    da, lumea e mare si rea si biserica e datoare sa-i tina pept! asta-i datoria ei de biserica…
    uhhh…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: